söndag 14 december 2008

Tredje advent, liten utflykt och julkort...

Tredje advent idag, tänd era ljus och sätt er ner och koppla av en stund innan ni skyndar vidare med julstöket.


Luciatågen utanför bloggvärlden lös med sin frånvaro men många av er hade så fina Lucior på bloggarna så det räcker gott för mig.Gjorde en liten utflykt till Trosa igår för att hämta ett par grejer jag fyndat på tradera, bilder kommer senare. Vilket mysigt litet samhälle... vi passade på att gå en sväng i byn, längs kanalen, förbi en liten hantverksbutik (som jag aldrig gick in i men det var så fint utanför) och hittade bl a en urgullig butik/fik som hade egengjord marsipan och choklad. Köpte med mig lite hem såklart. Hade bara mobilen med mig så det blir bara ett litet kollage med usla bilder, något kan man nog ändå urskilja. :)

Fick också tipset om en fantastisk butik som heter Himlarum. Underbara bilder i hennes webshop. Butiken låg i ett industriområde utanför centrum men aldrig hade jag trott att det bakom barackens väggar skulle dölja sig så mycket fint, jag ville ha allt. Hade kunnat gå där och njuta minst en timma till men med hänsyn till min sambo som satt kvar i bilen så blev det ett ganska snabbt men intensivt besök, hade dessvärre ingen kamera med mig in. Säkert dyker något av det jag köpt upp även här på bloggen så småningom.Hjälp... det är snart jul och jag har inte ens börjat med mina julkort än, har inte ens några riktigt bra idéer men det är prio ett idag. Måste fixa julkort men först en promenad ute i det gråa!

Ha nu en härlig 3:e advent!

Kram Mia

11 kommentarer:

vit och pastell sa...

Vad mysigt det ser ut! Jag har aldrig varit i Trosa men många har sagt att det är så fint. Väntar glatt på att få se dina inköp1

Maria

Veronica Tingvall sa...

Hjälp jag har inte heller fixat julkort! Det borde verkligen göras snarast.
Lycka till med dina och ha en trevlig kväll
/veronica

Magny sa...

så vackre stemningbilder...
og hvilken spennende utflukt....
takk for skjønn hilsen fra deg~~~
stor klem...
(men hvordan fåar man snø i bloggen ??)vackert...

Annika sa...

Vilka mysiga bilder du bjuder på... Riktig julstämning. Då kanske man ska besöka Trosa någon gång :)
Ha en mysig söndag. Kram

Betongänglar sa...

Har oxå tänkt att åka till Trosa en sväng - har inte hunnit dit ännu, tänkte då komma iväg till Himlarum, är lite nyfiken..
Kramar/Annelie

EVA AGNES sa...

Hej Mia!
Tack för besök och kommentar hos mig.
Trosa ser ut att ha varit värt besöket. Ser ut att vara en gullig stad med julpynt och allt.
Kramar Eva Agnes

Magny sa...

tack min venn,- det var da ikke så vanskelig som jeg trodde...

;O)

Livet i ett vitt litet hus sa...

Å Trosa är så mysigt, jag har dock aldrig varit där vintertid. Vad juligt och stämningsfullt du har fått det i bloggen - jättefint! Och så undrar jag ju hur du har fått den att snöa?! :-) Shit nu måste jag ta itu med julkorten, tack för påminnelsen... ;-) Kram E

Lime sa...

Såg ju himlans mysigt ut i Trosa. Tror inte att jag varit där någongång - kan vara ett bra utflyktsmål med husvagnen i sommar, kanske.

Jag har också fixat lite med julkorten idag. I år blir det mina egna foton som julkort. En ny variant för mig som kändes ganska OK.

Ha en riktigt fin vecka!

Frida sa...

Vad trevligt det ser ut i Trosa och vilka vackra bilder du visar!
Hoppas du får en fin vecka!
Kram Frida

Erika sa...

Tack för titten på min blogg. Kul med nya som kikar in.

Fick ögonen på adventsljusstaken med kastanjer runt om. Verkligen ovanlig och riktigt fint. Varför ska man göra som alla andra, roligare med något eget.

Ännu en dag på vår himmel, med grått mörkt och bara så trist.

När jag såg din ålder vill jag byta med dig, men jag tro inte du vill har mina siffror. :) Åren rinner iväg med raketfart, det gäller att få ut mesta möjliga av varje dag!

Ha det allra bäst denna Tisdag!