torsdag 18 december 2008

Fotoalbum och loppisfynd...

Igår var en stressig dag, åkte runt halva stan och gjorde en massa ärenden så idag har jag tagit det ganska lugnt. Har bara pysslat lite...

Fotoalbum...
Jag har haft sån ångest för vad jag ska hitta på i julklapp till min farmor, hon har ju allt och vill inte ha en massa saker. Någonting vill jag ju ändå ge henne och eftersom jag inte träffar henne så ofta och jag vet att hon blir glad när jag skickar henne några foton. Jag satte mig och gjorde ett litet fotoalbum med bilder och text från året som gått.
Skrivit ut bilder, klippt och klistrat...

Och till slut såg framsidan ut så här, innehållet är bara tillägnat farmor!


Min lilla pall...
Tyckte jag gjorde ett riktigt fynd på loppis i somras. En gammal fin robust pall där benen är helt i trä. Inga metallskruvar och annat för att få fast benen utan varje ben har gängor i trä som skruvas direkt in i sitsen. Tyget på den har väl gjort sitt så igår fick jag tummen ur och åkte och köpte nytt tyg och ikväll fick den äntligan sin nya klädsel.

Så här såg den ut från början...


En halvtimme senare lite mjuk och luddig...


Och här kommer hela pallen med sin gosiga klädsel...


Det var dagens "skörd" i bilder.

Jag har varit ute på verandan och klätt vår andra minigran också (vi har ju en inne också som jag visat tidigaer) men det var för mörkt ute för att fota då så vi får se om det blir bilder på den imorgon istället.

Imorgon är det fredag och då åker årets första julskinka in i ugnen. Jag tycker skinkan är som allra godast precis när den är klar i ugnen, varm, salt och saftig. Eftersom jag missade julbordet med jobbet så har jag inte tjuvstartat med julmaten än. Men imorgon blir det skinkfrossa! :)

Sov gott alla underbara...

Kram Mia

4 kommentarer:

Elins tittskåp sa...

Det var ju en toppenfin present till din farmor, så roligt att få en personlig present med omtanke. Mysig pallen blev, mycket skönare. Visst är första smakbiten på skinkan godast. Kramar och ha det gott. Birgitta

Mitt Östergården sa...

Det var väl en fin present till farmor den kommer hon säkert att uppskatta! Vad fin pallen blev. Det är så fint med fårskinn. Min skinka är klar och skall i morgon fraktas ända till Idre i en takbox.
Kram Helen

Annika sa...

Den pallen såg inbjudande ut att sitta på :)
Kram

Jessica sa...

Åh vilken fin pall!! Har just köpt fårskinnet "Ludde" på IKEA, i väntan på äkta vara...
Fotoalbumet såg jättefint ut, vilken toppenbra julklapp till din farmor!
Hör gärna av dig om du ska till Trosa i sommar - kul att kolla alla butiker med någon som har samma intresse !!
Må gott,
kram
Jessica