lördag 24 januari 2009

Konsert & lördagsgodis...

Jag har en massa idéer på pyssel och inredning här hemma men får ändå inte ihop saker som jag önskar. Lägger det hela åt sidan just nu istället och kikar runt lite hos er istället.

Här hemma har vi besök av min sambos bror idag. Efter lite tacomiddag så är det just nu som att sitta på första parkettkonsert när de två håller på och spelar Guitar Hero (World Tour). :)


Mitt i spelningen... det går inte alltid som planerat, ibland blir killarna ordentligt utbuade...

Sneglar lite på "konserten" men dyker allt som oftast ner i den här istället:


Längesedan vi köpte godis i lösvikt senast, men idag är det ju lördag och vi har besök så lite extra gott måste man ju kunna unna sig!


Jag hade ju turen att vinna ett par utlottningar för inte så längesedan. Det fina halsbandet och en underbart vacker och doftande tvål fick jag i brevlådan i veckan. Kommer att ha mycket glädje av dem båda. Tack, tack! :)



Jag lovar... snart är det slut på mina amaryllisbilder men jag tycker de är så otroligt vackra. Jag måste bara visa den här. Undra hur många olika utseenden amaryllisen kan ha.


Den första amaryllisen är en som jag köpte på rea för halva priset för ett par veckor sedan. När den väl slog ut trodde jag knappt mina ögon. Den är helt enorm, varje blomma har dessutom mycket fler blad (minst dubbelt så många) än en vanlig amaryllis. Jag vet dessvärre inte vad detta är för sort, någon som kan hjälpa mig?? Andra bilden är en amaryllis där blommorna ser mer ut som klockor. Sen har ni båda på samma bild.

Imorgon måste jag åka och köpa lite såjord så att chilifrön och annat skoj får komma ner i jorden. Köpte nya tulpaner idag men de står fortfarande kvar i sin plast, får stå svalt till imorgon. Då blir det nya buketter!

Hoppas ni alla har en mysig lördagkväll!

Ses igen snart!

Kram Mia

16 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Oj vilken fantastisk amaryllis! Har ingen aning om vad det är för sort, är urusel på blomsorter. Men passa på att njut ;-)

Vad gott det såg ut med lösgodis.. Mmmm.. kram

Anonym sa...

Oh vad du gör mig sugen på godis
och inget finns här hemma. Du har så fina blommor men jag har ingen aning om amaryllis arter. Lät spännande det där med att sätta
frö, är det dag nu? är så dålig
på sån´t?
Kram Lotta

Mjuka sa...

amaryllisen är jättevacker, vackert när de ändrar form och utseende.
kram och trevlig lördag
kram Malin

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Tyvärr har jag inget namn på din amaryllis, men den är jättefin. Jag hade också turen att få tag i jättefina stora blommor i år. :)
Vilken härlig kväll med god mat, Guitar Hero och lite godis på det, kan det bli bättre?
Busarna fick oxå ett sånt i julklapp (men med trummor oxå)
Ganska så kul faktiskt.
Må så gott. Kram

Hagbacken sa...

Hej Mia! Jaha ni har guitar hero-tour...jag tycker också det är bäst att sitta bredvid..kan tyvärr ej hjlpa dig med amaryllisen men fin är den!

Kram Linda

Frida sa...

Grattis tilldina fina vinster och vilken vacker amaryllis. Vet tyvärr inte vad det är för en sort.
Kram Frida

Erika sa...

Finns ju något som kallas för dubbel amaryllis, kanske är något sådant? Något finare namn än så har jag inte. Mmmmm en riktigt lördagspåse är gott det.

Butik Östergården sa...

Vet inte heller vad amaryllisen heter, med väldigt vacker var den!
Grattis till de fina tvålarna. Vad kul att du vann.
Kram Helen!

Villa Carl Larsson sa...

Guitarr Hero är så roligt. Har du testat?? Man får ge det ett par gånger men jag blev fast till slut haha. Min sambos brors son (krångligt) fick ett i julklapp och vi spelade som tokar hela högen *fniss*

Och vad gott med godis. Mmm :)

Kram

Fröken Fräken sa...

Sådana fina amaryllisar kan man inte se sig mätt på! Ingen aning om vad det är för sort dock!

Jaså, din korg är av den större modellen! Nej, då har jag inte heller sett sådana med lock. De har väl använts till tvätt också kan man tänka sig en gång i tiden?! Bra mycket finare att ha tvätt i än Ikea-påsar...

Inte kan man säga nej till godis! Fast herr Fräken tappade en plomb när han åt lakrits igår kväll.. och tandläkare får man inte tag på en lördagskväll...

Monica sa...

Hej !!!
Kan aldrig få nog av amaryllis....!!!
Vet tyvärr inte vad det är för sort......
Gillar loppisfyndet ....blev jättefint.......jag har också sån lust att måla......men inte väder för det ,eftersom jag håller till på balkongen.....får ha lite tålamod......
Kram,
Monica i Rom

Randi sa...

Amaryllisar tillhör mina favoritmodeller. Dina bilder är verkligen underbara - förutom godisbilden ; ) förstås - har bestämt mig för att göra uppehåll med sånt - och just därför försöker jag hitta spännande alternativ. Jag lovar - du kommer inte bli besviken om du testar Mangostan. Låt dig inte avskräckas av att den är dyr!
Kram Randi

Anonym sa...

Även om jag har inhandlat en kruka pärlhyacinter som pryder köksbordet så har ju faktiskt inte mina amaryllisar tagit slut än heller! Jag har en vit kvar som inte har slagit ut än, men det är helt o.k. tycker jag. De röda känns lite mer juliga och de får gärna blomma klart tidigare!
Ha det bra önskar Växthusmadam

Anna-Leena sa...

Dom är så vackra dina amaryllisar så inte gör det om vi får titta lite mera på dom.

Mmm skulle kunna göra en djupdykning i godis skålen.. :)

Kram Anna-Leena

Drömmar och verklighet sa...

Kul att ha hittat till en ny blogg. Riktigt mysigt med fågelkvittret !! Ska nu kika runt lite mer Återkommer gärna Ha det gott / Carina

Anneli sa...

Gott godis och jättefina bilder du visar
Tyvärr så är jag så dålig på blommor, vi kommer inte riktigt överens kan man säga...
Kramar/Annelie