fredag 27 mars 2009

Lång men så härlig dag...

Då var det dags för en liten summering och lite bilder från årets trädgårdsmässa, Nordiska trädgårdar i Älvsjö.

Bilder har jag i mängder men jag kommer att dela upp dem i ett par inlägg så att ni inte ledsnar... och som en liten morot till nästa gång ni tittar in. Bilderna från årets balkonger visar jag senare under helgen. Bilderna går att klicka på för att se lite bättre. :)









Ja... vad ska jag säga. Jag bara älskar den här mässan. "Bara" två mässhallar öppna till skillnad mot de senaste åren men jag tycker att de var ganska välfyllda ändå. Sticklingar av pelargoner och fuchior fanns det gott om medan bl a änglatrumpeter lös med sin frånvaro. Några företag vars montrar jag brukar gilla saknade jag men hoppas de är tillbaka till nästa år. Några inköp?? Javisst, ett par julrosor och en del fint att pryda uterummet och trädgården med, ni får nog se dem med tids nog.

Lyssnade på ett par föredrag; Ett med Hannu Sarenström där han berättar om sina perenner och visar bilder från sin nya bok, Trädgårdsvisioner. Han är duktig och rolig att lyssna på så lite synd att man bara fick njuta en halvtimma. Boken köpte jag såklart och fick den signerad.
Andra föredraget var också riktigt bra, hade gärna fått vara längre det med. Det handlade om tomater, där Åke Truedsson gav lite tips och pratade bl a om hur nyttiga dessa godsaker är. Han är otroligt duktig på bl a tomater och har mycket tips att komma med, kan verkligen rekommendera hans böcker.

Pricken över i:et var fikaträffen med ett gäng härliga tjejer från odla.nu. Kul att träffa er, hoppas vi ses igen!

Jahopp, det var min dag så nu ligger jag här på soffan med ömmande fötter och ben och tittar ut genom fönstret... snöstorm... Tur att jag har en del fint med mig från mässan att fortsätta att njuta av för ut har jag verkligen ingen lust att gå med detta busväder.

För den som fortfarande tvekar så kan jag varmt rekommendera ett besök.

Trevlig helg alla goa, ses snart igen!

14 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

hej på dig sötnos! vilken tårtsmula du är so delar såååååååååå härliga bilder..satt och klicka upp och försöte se prislapparna, haha! fåeln där hade jag köpt och äggen såg ut som det jag nyss köpt, jag har nog varit fågel i nåt tidigar li, hihi! du nu är det 35 anmälda, guuuuuu så roligt och snart kommer det otroligt roliga programmet...jag har fått bosse att koma och prata trädgård, naaaaajs, de kommer bjukka på frulle..det är vid 8,30 såååååå tjoho att träffa 40 heeeeeelt nya människor vid den tiden är spännande...det bästa är att eftersom jag är sååå morgontrött antagligen inte ens orkar bli nervös!
en pojkar runda måsta vi bara boka!!! var där idag...köpte en bukett tulpaner, så det är inte alltid kanoners! ha det goast vännen, varmkram lotten

Lisas torp sa...

Åh, så många fina bilder du har lagt upp! Ja, visst fanns det mycket att titta på. Själv fick jag nog efter A-hallen. Jag var där ganska tidigt så jag hann hem innan det började snöa. Visst är det för trist med denna snö!!!!

Ja, nu får vi vila benen lite, så skönt!
Ha en härlig helg!
Kram
LIsa

Compact Garden sa...

Åh vilka fina inspirationsbilder från mässan, jag vill också hinna med lite sånt,men det är tur att det finns bra spanare bara man öppnar datorn :D..nu vill man bara sätta igång i trädgård och hade planerat i helgen..men vad tusan, det är inget väder för det :(
Ha en riktigt skön helg/Anne

annashusidingtuna sa...

Oj, så mycket fint!!!
Synd att man jobbar hela helgen och inte kan ta sig dit.
Kram Anna

Hjärtat Mitt sa...

Tusen tack för att du delar med dig av bilder till oss som inte kommer dit. Det verkar finnas mycket fint att titta på, och inspireras av.
Ser fram emot fler inlägg :)

Ha en skön helg!
Kram Mari i Marieholm

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ååå vilka härliga bilder, dem behövdes nu... För här är det massor och snö och det snöar än :( Buhuu var är våren?!
Du får ha en trevlig helg. Kramar

carina sa...

Oh, jag önskar att jag hade planerat in ett stockholms besök den här helgen.
Trädgårdsmässan verkar vara något extra.
Jag har varit ner på inredningsmässan ett antal gånger, det har varit rätt kul.
Inte omöjligt att det blir en resa till hösten.
Idag har snöstormen nått upp till oss i norr.
Ha en bra dag!
Kramar/Carina i Lilla vrån

rosenskära sa...

*längtanssuck* så vackra bilder...
Men vad glad jag är att jag bloggar så att jag kan ta del fast jag inte kan vara där irl!


Lena

Växthusmadam sa...

Tack för härlig bildvisning för oss som inte var där! Många av sakerna du visar på bilderna har man ju nosat reda på här och där på diverse affärer och plantskolor!!!! Jag tror nästan att det var tur att jag inte var där, för det är så mycket som är fint som gärna vill följa med en hem!!!
Ha en skön helg, ser fram emot nästa fotovisning från mässan!
Växthusmadam

Marina sa...

Måste kolla om Hannus nya bok finns på biblan. Kram!

Birgit sa...

Vad fina bilder, tack för titten! Änglafigurerna var helt underbara, minns du var du såg dem?!? Jag samlar på änglar och vill gärna ha nån i trädgården oxå... Om jag får för maken... ;)

Kram Birgit

paula sa...

så härligt
där skulle jag vilja vart med
ha det bra
kramiz

Erika sa...

Så här långt har jag förståt att de som gick på fredagen kunde njuta mkt mer än från lördagen då det verkligen var packat med folk.
Tyckte mässan kändes liten men jag fick köpt mig några härliga blommor och ta med mig hem på tåget där jag blev väääldigt åksjuk för första gången. Resan slutade mao inte lika trevligt.

Annika Christensen sa...

Vad fint du visar och jag kan säga att jag såg inte hälften av vad du visar. Jag var liksom lite trött.
Snöstormen var ju inte så kul att ta sig hem i men här i Skåne har det varit vår hela helgen.
Nästa år är det min tur att stå på scenen.
Ha det gott
Annika