lördag 21 mars 2009

En lördag full med energi...

Här är det full rulle idag men just nu en liten paus då jag tittar till er. Antibiotikakuren jag fick i torsdags vekar ha börjat bita ordentligt eftersom jag plötsligt orkar göra någonting igen. Hostar inte heller lika mycket, så otroligt skönt.

I förmiddags var jag ute och plockade ner några träd som hade ruttnat. Försökte mig på även detta halvdöda och hårt angripna träd men det var stelfruset så det får vänta lite till. Fantastiska mönster hittade jag i alla fall i träd och bark. Vem är det som ställer till det så här? Hela trädet ser ut så men några tecken på angrepp fanns inte i höstas, det har alltså gått fort.


Letade febrilt efter lite vårtecken också men det är fortfarande stenhårt i marken och snön tinar på tok för långsamt. Hittar fortfarande inte särskilt mycket till vårtecken förutom alla underbara fåglar som sjunger så fint, skönsången är dessvärre svår att få med på bild. En del rabatter är fortfarande helt täckta med snö. Så här "långt" har våren kommit i rabatterna där den kommit som längst:


Jag har också börjat med mina påskägg som jag berättade om här om dagen. Målat två lager än så länge, får se sen om det behövs mer färg innan jag kan börja pynta dem. När jag ändå var i målartagen så började jag också måla köksluckorna, som jag för många veckor sedan slipade. Har än så länge bara grundmålat utsidan av luckorna men nu är jag i alla fall igång även om det säkert tar lite tid innan de är helt klara.

Min lilla medhjälpare jag skrev om tidigare kan se snäll och söt ut men bakom den söta fasaden döljer sig oftast något helt annat. Tapet tycker han om... hans favoritsysselsättning är nämligen att riva loss tapeten på väggen bakom fågelburen... grrrr... För att komma fram till tapeten tar han sig in bakom filten som ligger på buren så att han är väl dold. Han pratar på och låter så söt så men när man går dit och ropar på honom, kommer en helt annan sida fram. Han bara attakerar för att man kommer och stör honom i hans "fina" arbete. Han har en fru också men henne lägger han inte lika mycket energi på, tyvärr. Det var ju inte riktigt tänkt att han skulle riva sönder tapeten men nu är det som det är, de har sitt lilla hörn tills vidare i alla fall, ny tapet får det bli där så småningom.

Ja, fortfarande många timmar kvar av dagen, ikväll blir det Robinson. Bäst att passa på att jobba lite till medan jag har ork kvar. En liten sväng med min nya eldrivna häcksax får det bli, ska bli spännande att se hur den funkar. :)

Ha en finfin lördagskväll!

12 kommentarer:

Annika sa...

Oj oj vad du står i... Ska bli kul att se dina ägg sen :) Själv har inte gjort så mycket idag, men en del.
Ha en härlig fortsatt lördag... Kramar

Marina sa...

Men oj, vad är det du fått för piller? Jag tror jag ebhöver lite av den varan i dag. Här har nästan inte hänt något alls. Jag har bara gått omkring och funderat på allt jag inte kan göra (för att jag ebhöver saker för att göra det, tex. tavellister) Mest känt mig irriterad. Kallt är det och det är nog egentligen det jag är besviken över, hade väntat mig vårväder idag.
Jobba på du! Kram!

Betongänglar sa...

Ska bli kul att se dina ägg-kreationer sedan...Spännande..
Här har det varit stora röjardagen med städning..pust
Kram
Annelie

sussie sa...

Gokväll Mia!!
Va trevligt att du kommer på bloggträffen vilken härlig blogg du har ja länkar till dig.. tack för din kommentar hos mig.. nordiska trädgårdsmässan är det den som är nu i helgen 28 i älvsjö? kramisar snowwhite-sussie

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej vännen!
Inte visste jag att du var under fem år?! Gillar din kille som hoppar omkring på tangenterna och hjälper till. Vilken buse han är som käkar tapet ajabaja, fast han tycker nog att det är jätte fint så han vill nog boa där med sin fru.
Vet ej om jag är ledig att kunna gå på fredagen men jag hör av mig om så är fallet.Tänk att jobb kan stjäla så mycket tid.
Vilka fina bilder du har tagit på ekorren med sina kompisar duvan och Hacke.
Så skönt att höra att du tom har orkat dig ut med häcksaxen.
Nyfiken på dina ägg.
Kramar Marie:)

anastasia sa...

En otroligt fin blogg,

Home No.1 sa...

Hej Mia, skrattar gott åt din blogghjälp på föregående inlägg, jaså han gillar att riva tapeter, kanske kan du hyra ut honom när det är dags att renovera mitt sovrum*ler*
Kram från Annica på Home No.1

Linda V sa...

Vi tog hand om farmors nymfparakit när jag var liten, vi hade undulater också. Deras favoritsysselsättning var att sitta på gardinstången eller en tavla och köka upp tapeten bakom. Och så sket dom. Värst var farmors fågel...

Skönt att höra att du är på bättringen. Energin behövs nu när det börjar bli mycket att göra i trädgården! Fina vårtecken ni har!

Bertil sa...

vi älskar din söta pippi-blogghjälp i föregående inlägg! sötnos!

Ha en riktigt skön söndag!

kram Linda och Bertil

HWITA DRÖMMAR sa...

Va fint du gjort på bloggen, söt hjälpreda du har!! fast synd att han gillar tapeter..fina bilder! Kram M

LillaFlisan sa...

Så skönt att du mår bättre!

Dina bilder är underbara, härligt med lite annorlunda motiv. Små spirande knoppar man blir lyrisk av.

Kul med köksrenovering. Du visar väl oss resultatet sen?

Kram

Flisan

Hemma på Landet sa...

Härliga bilder. Kram Stina