onsdag 22 juli 2009

Svart som sammet...

Jadå, det är sant. Jag har tagit mig till datorn idag också. Måste ta en paus i allt målande och passar på att visa något av det ljuvligaste jag sett i blomväg.


Mitt i smeten dök den upp till slut...

Jag köpte tre knölar svart sammetsiris från odla.nu tidigare i år och hade nog inte förväntat mig någon blom i år så som jag behandlat dem. Har flyttat runt dem hit och dit men nu tror jag mig ha hittat en plats där de ska få bo ett tag framöver. Trots alla flyttar så har den bjudit på lite blygsam men ack så vacker blomning redan i år.Det är nog nåt av det vackraste jag har sett när det gäller blommor men otroligt svårtfotad. Bilderna gör verkligen inte denna rättvisa men jag gjorde i alla fall ett försök.

Nejdå, inte har jag glömt bort bilderna från öppna trädgårdar men de är ju så många men snart så. Nu åter till färgburken...

Tjingeling!

6 kommentarer:

Sanna sa...

Den var verkligen vacker!! Själv föll jag för en mörk nästan svart vallmo häromdagen som jag köpte. :) Så du håller också på och målar?! De där möblerna kommer bli jättefina i vitt. Själv har jag målat en byrå vit idag. Hoppas på att kunna hitta några roliga knoppar...!

Marina sa...

Oj, den var riktigt svart o fin!

paula sa...

så fina de är
ha det bra
kramiz

Jullan sa...

Otroligt söt liten blomma! Får en sådan lust att åka till plantskolan i morgon och köpa mig en stjärnflocka, jättefina bilder! Titta gärna in hos mig om du har tid!
//Juliane

Merja sa...

Vilka fina bilder! Särskilt de på Stjärnflockorna tyckte jag om:) Kul och annorlunda med svarta blommor. Jag har svarta Stockrosor.
Vilken tur att du var framme och kunde rädda Skalman från ett hårt fall.

Plommonhuset sa...

Men du vilken vacker blomma. Den har jag aldrig sett förr. Spännande med ny växter. Ha en skön kväll! Kram Sofia