fredag 24 juli 2009

Lite sött, lite surt och lite hett...

Vilken blogglust jag har fått igen, eller kan det möjligen vara tid som jag plötsligt har mer av...

Igår kunde jag bara inte stå emot sötsuget... eftersom jag har all tid i världen nu under semestern så blev det även efterrätt.


Kladdkaka med nyplockade hallon och blåbär...

Skottet från potatisblomman jag köpte i Skogås för hela 5 kr har blommat sedan i måndags. Varje morgon öppnar den sig för att sedan mot eftermiddag/kväll vika in de små blombladen lite, som för att ta sig en liten tupplur. Ska väl vara ärlig och säga att jag aldrig haft någon potatisblomma tidigare så jag vet inte hur den brukar bete sig, kanske är detta helt normalt.

Nog om andras trädgårdar, idag tänkte jag bjuda på lite smått och gott från vårt uterum.

Tomater och chili trängs i stora krukor och betonghinkar längs fönstren i uterummet. Chilin 'Hungarian Hot Wax' har totalt exploderat, plantorna är små till skillnad från förra året men vilken skörd det ser ut att bli. Massor med chilis på gång liksom nya blommor.


Tomater
har jag sått nio olika sorter av, här först en 'Tigrella' och längst ned 'Hundreds and Thousands', som jag nog snart kan börja skörda av, ska bli spännande att se om den ger så mycket tomater som jag tidigare bara läst om.

Idag, är en sån där riktig mellandag när det gäller vädret. Varmt och skönt är det ute (23 grader) men lite för ostadigt för att jag ska våga mig på att fortsätta målningen av utemöblerna. Än så länge har dagen bjudit på både regn, sol och kastvindar om vartannat. För riskabelt att dra fram färgburken där ute, passar på att måla sista strykningen på vardagsrumsfönstren istället.

Sköt om er där ute i sommaren...

10 kommentarer:

mitt skärgårdsliv sa...

Så mycket gott du visar bakverk och grönsakerna i uterummet!! Roligt med egna plantor som ger skörd!! Ha det bra!

Birgitta sa...

Vilka tjusiga trädgårdsbilder du delar med dej av. Och jag blir så sugen på en god kaka nu, när du visar det.
Ha en skön helg.
Kramis Birgitta

mitt gröna hjärta sa...

Ja visst är det härligt med både bär och grönsaker i trädgården! Chili ser spännande ut att odla, det skulle jag gärna prova. Ha det bra du med i helgen! Kram Jenny

Marina sa...

Det är märkligt med vädret, så mång aolika sorters väder varje dag!
JAg har kört fast i att lata mig, får inget gjort. I morgon ska vi på friidrottstävling så då bara måste jag ta mig i kragen ju.

Ha det bra!

Hanneles paradis sa...

Härligt.
kram

Plommonhuset sa...

Saften blir nog kanon god med blandade bär...:) Härligt med egna tomater. Blev inga för oss i år pga flytt men nästa.... Fina bilder du visar. Kram Sofia

'Gumman' sa...

Nu blev jag sugen på kladdkaka med grädde....nej det får bli en tomat i stället.
Ann.

Marie//Tekla Maräng sa...

Så härliga grönsaker du har i ute rummet.
Vad synd att jag inte kom iväg till Skogås öppna trädgård då hade vi kanske träffats där för det var dit jag hade tänkt att åka.
Nu får jag ju ta del utav dina fina bilder, tack.
Kram marie:)

Butik Östergården sa...

Fast jag just är hemkommen från en tre rätters middag. Så blev jag lite sugen när jag såg dina bakverk. Du får inte fresta så!
Kramen/ Helen

Hem och Lycka sa...

Vilka härliga bilder, mums med tomater, väntar på mina egna att de ska komma till skott! Mums med efterrätt, idag blev det en Coca-Cola float!

kram Mia