måndag 13 juli 2009

För alla smaklökar...

Stort tack för alla tips mot sniglar och rådjur... ofärgad skokräm mot rådjur, måste testa! När det gäller sniglarna... tja, takpapp eller sandpapper runt pallkragarna var nåt nytt, värt att testa det också. Ska nog även beställa NemaSlug och testa den norska metoden. Kriget har bara börjat, vi får väl se vem som går segrande ur striden... :)

Slutspurten

Sista veckan innan semestern har just börjat och vädret börjar gå åt rätt håll igen. Det bådar gott mot tre veckors efterlängtad semester. Har lite andra arbetstider också denna veckan, börjar tidigt och slutar tidigt, helt underbart att hinna göra något hemma också efter jobbet.

Bara en sån sak som att fixa middagen har jag kunnat göra idag. I vanliga fall är det sambon som fixar den eftersom jag kommer hem så sent. Passade på att plocka delar av middagen i trädgården så färskare kan det inte bli. En liten sallad med årets första morötter, riktiga småttingar men goda som bara den. Tomaterna har jag fuskat med, de är köpta i väntan på att mina ska mogna i uterummet. :)

Rabarbervatten att dricka till maten och en sötsur efterrätt med nyplockade bär...


Öppna trädgårdar 2009

Nu till något som många tycks leta efter...
Fler än jag som längtar efter att få kika runt i andras trädgårdar?

Förra året letade jag som en tok på nätet efter listan på öppna trädgårdar som tidningen Land brukar ha. Det resulterade i INGA trädgårdar besökta eftersom listan var omöjlig att få tag på (som det verkade). I år mailade jag därför redaktionen på Land och frågade om det fanns möjlighet att få tag på listan även som icke prenumerant.

YES!!! Jag fick den som en pdf, hela listan! Är det någon mer som är intresserad så delar jag mer än gärna med mig av den. Maila mig i så fall...

Två av trädgårdarna tänkte jag försöka klämma in i år, måste ju ta igen det jag missade förra året! :)

Såå gott folk, upp och jobba tidigt innebär också att man får dundra i säng tidigt men vad gör väl det när man kan njuta av hela eftermiddagen imorgon också... tjillevipp!!

3 kommentarer:

Växthusmadam sa...

Din morotsmiddag ser underbar ut! Provsmakade första moroten ur pallkragen härom dagen, en rund liten sort. Det går verkligen inte att jämföra med köpta!
Ha det så gott!
Växthusmadam

carina sa...

Vilka härliga mat bilder du visar...kan nästan känna både doft och smak,
Det är oslagbart att kunna hämta från sin egen täppa...livskvalitet.
Kramar/Carina

Hjärtat Mitt sa...

Vill bara önska dig en riktigt härlig semester!
Hoppas att du får bukt med sniglarna och rådjuren.
Var en sväng till mina föräldrar (det är där jag odlar grönsaker) och såg en invasion av de små rackarna på salladen :/ Blä.
Vill oxå tacka för trädgårdslistan.

Kram Mari