tisdag 21 juli 2009

Skaka galler...

Är lille Skalman bra på. Han gör vad han kan för att ta sig ur sin inhägnad. Peppar, peppar har han inte lyckats än...


Snäääälla, släpp ut mig...

MEN VAD I....


Nähepp, då tar jag mig ut själv...

Så där ja, upp på kanten och sen... landa nere i mattes hand... *suck*. Tur var nog att detta hände mitt framför ögonen på mig. Hörnan där skalman lyckades ta sig upp är numera rymningssäker. Denna lille kille, en trekölssköldpadda Chinemys reevesii, skulle aldrig överleva vårt kalla klimat, till skillnad från Donna. Nu är ju inte heller tanken att någon av dem ska kunna rymma. Båda bor inne under vintern men Skalman får komma in lite tidigare än Donna eftersom han är mer temperaturkänslig.

Målning för hela slanten idag...
Jag hittade ju så fina robusta utemöbler på blocket för ett tag sedan, visar en liten skymt av dem här så får ni se dem i sin helhet när de är klara.Idag har förvandligen börjat eftersom lusten föll på och väderprognosen verkade lovande. Ut med presenning, fram med möbler, penslar och vit färg. Målade på och han göra första strykningen på bordet, ena stolen och halva andra stolen innan himlen öppnade sig... grrrrr... varför just idag och varför just nu???? På med en presenning till över allt det målade och nu ligger projektet på is tills allt har torkat upp och vädret ser lite klarare ut igen.


Tro för all del inte att jag har slut på jobb för det... fram med nästa färgburk och in i vardagsrummet. Fönsterkarmar och lister var tidigare rödbruna, laserade tror jag. Nu är de både tvättade och målade med första strykningen vit färg såklart! Meeen vilken skillnad! Hela rummet blir ljusare när det hemska mörka träet försvinner, en färg som för övrigt även hela taket består av. Tänk den dag då jag får njuta av ett vitt tak.... drömmer....

Visst ja, jag var ju iväg och kikade på en öppen trädgård också i söndags och en bonusträdgård hos en granne (som för ett antal år sedan vann "guldspaden", årets trädgård i hela landet). Åhhh vilka trädgårdar... Har bara inte hunnit gå igenom alla bilderna än men jag lovar att visa en del gobitar framöver, kanske nästa gång.

Får väl se om det blir ett kvällsdopp även idag. Igår var det "bara" 20 grader så ett par grader kallare än här om kvällen. Blir det kallare än så så är det nog tveksamt om jag vågar mig i... :)

5 kommentarer:

Annika sa...

Hihi han tycker nog gräset är grönare på andra sidan :) Vet du någon klätterväxt som passar i kruka förutom Humle? Gärna någon som blommar.
Kram

Lily of the valley sa...

Vilken liten buse :D

Möblerna blir kanonfina i vitt! Det är kul att måla och förvandla. Jag har också några projekt på gång :D Tar lite åt gången...Jag drar ut på det så det varar länge ;-)

Kram Lily

Atelje Skärvan sa...

Hej Mia!
En sådan söt skalman du har,hade ingen aning om att de klättrar så bra.
Det bli bra med målningen ser jag.
Kram Agneta

Butik Östergården sa...

Vilken gullig skalman! Han kommer nog att lyckas ta sig ut snart.

De där möblerna blir säkert fina med lite färg. Hoppas du kan måla idag. Här ser det ialla fall ut att bli sol idag äntligen får man väl säga.

Skall ta mitt morgon dopp nu fast i 27 grader. passar mig utmärkt.
Jag har blivit bortskämd med det nu så blir det under 25 tycker jag det är iskallt.

Ha en bra dag!
Kram/ Helen

Britt sa...

Vad kul med öppna trädgårdar. skalman ville väll ut på äventyr.//Britt