torsdag 29 juli 2010

Dripp, dropp, dripp, dropp...

Regnet hänger i luften och det känns nästan som om man är i en regnskog när man går ut. Sommarens första åska har blixtrat och dundrat för oss i natt och regnet bara vräkt ner. Det var uppehåll en stund här på morgonen så jag tassade ut och passade på att fota lite, även om inte vädret var optimalt för ändamålet.

Dagliljor...
I liljerabatten, där det tidigare blommade en massa fin vallmo, har jag ett gäng olika dagliljor, är dålig på namnen på dem men namnlapparna ska finnas där nånstans i jorden. Tre olika färger blommar just nu...
Ricin...
Giftig men oj så häftiga blommor och blad. Första gången jag köpt en men undra om den går att övervintra i boden, någon som vet??


Sommarrudbeckia, 'Cappucino'...
Förra året sådde jag en ettåring som jag blev mäkta imponerad av. Den började visserligen blomma sent förra året men wow vilka häftiga blommor, som ändrade färg hela tiden och stod så fint kvar långt efter frostens ankomst, här kan ni se hur den såg ut förra året. Döm om min förvåning när jag tidigare i sommar insåg att plantan har övervintrat och nu blommar den för fullt igen. I år är blommorna mindre men fler och plantan ser snarare ut som en liten buske i år. Jättesöt och en av mina favoriter även i år.


Orensat...
Torkan vi haft i sommar verkar vara förbi men det ser ut att vara många växter som haft det allt för tufft, får se nästa år vilka som överlevt. Ja, som ni säkert ser bland bilderna så rensas inga rabatter i år, klarar helt enkelt inte av det med magen och bäckenet som bråkar utan får leva med att se hur trädgården sköter sig ett helt år utan vård. :)

Hoppas ni har det gott där ute i sommaren...

8 kommentarer:

Knatten sa...

Så många fina dagliljor. Hos mej är det än så länge bara en som blommar men jag väntar tålmodigt på resten.
Ha det gott. /Knatten

♥ Hannele på Hisingen sa...

Jättevackert du har det nu.

Mia sa...

Torka? Orensat? Det ser jag inget av, det ser bara fint ut och så kul att dom kom tillbaka dina ettåringar, ibland blir man överraskad. Du får hellre passa på magen iår, det är det värt, blomstrena hos dig har ju en livsvilja av stål :)

Marie//Tekla Maräng sa...

Härliga liljor och rudbeckior du har.
Sitter här inne vid datorn och hör hur regnet vräker ner på fönstret, ser inte änns ut.
Du har så fint ändå i dina rabatter fastän dom får sköta sig själva i år.
Kramar:O)

Merja sa...

Vackert liljecollage!

Madame C sa...

Åh så vackert kollage med dagliljor. Ser ut som om vi har samma sorter, du och jag:)
Vilken underbar rudbeckia också. Kul att den övervintrade!
Ha det gott,
Charlotta

blomkronan sa...

Vilka härliga liljor du har. Om du får frön från din ricini behöver du inte övervintra den... men om jag hade som du ett ute rum skulle jag prova att övervintra bara för att se om det går. och då hinner nog fröna mogna ordentligt. Sen sätter du fröna i mars blöttlägg dom ett dygn innan.

Nu ska jag ut i solen... för den ska komma i dag. Ha en skön dag =)// Mari

Carol sa...

I envy you all the rain Mia. Drip Drip Drip will be music to my ears when it comes. Everything is so dry here! Your gardens look so lovely dripping wet. Kram, Carol