fredag 28 maj 2010

Vitt som snö...


Utsikt från köksfönstret...


Just som min fantastiska magnolia blommat klart för i år tar körsbärsträdet över. Vårt enorma körsbärsträd har i en veckas tid bjudit på en helt otrolig blomning, lika härligt varje gång man får njuta av den. Bilderna tog jag förra veckan när det var som allra vackrast. Nu börjar de vita blombladen dala och trädet blir allt mer grönt medan marken skiftar färg till vitt.

Blodört...
En annan vit skönhet är blodroten, här den fyllda varianten. Tidigare i vår fick jag via en trädgårdssite tag på både den enkla och den fyllda blodroten och båda har bjudit på en ganska kort men alldeles ljuvlig blomning, dessutom gillar jag de vackra bladen som nu tittar fram. Jippiii!!

Sanguinaria canadense 'Multiplex'

Trädgårdsliv...
Ja, vad ska man säga... I år får trädgården klara sig i stort sett själv. Jag klarar inte av att göra så mycket så det blir mest till att njuta av allt som tittar upp. Jag börjar ju inse att jag faktiskt hunnit förvandla trädgården ganska mycket sedan vi flyttade in i huset (snart firar vi 2 år). Några projekt har jag inte på gång just nu, orken finns inte men jag försöker sticka ut huvudet då och då för att fota lite.

Vid dammen...

Paddpromenad...

Det rör sig både i rabatter och på gräsmattan. Välkomna fram igen, små vänner!

Lille bus...
Ja, han är helt tokig där inne i magen, dagligen kör han rejäla boxpass där inne, tom så att hela magen nu börjat röra på sig när han kickar. Ett sundhetstecken är det ju att han rör sig men jag kräks och mår illa av alla sparkar, även om det är en underbar bekräftelse på att det finns ett litet busliv där inne.

Stort tack till er alla som trots min frånvaro envisas med att kika in här. Just nu en ganska händelselös blogg men vem vet, kanske smäller det plötsligt till. Hoppas att ni alla njuter av allt härligt som grönskar där ute och har en fantastisk vår. Jag tittar in igen så snart orken räcker till, det är ju snart dags för månadens bilder igen... må så gott till dess!

14 kommentarer:

Bea sa...

Underbar blomning på dina träd utanför fönstren! Njut!
Det dröjer ett par dagar innan vi får äppelträden i blom, men då är det sommar :)
Du får lov att vila dig mellan matcherna med "Lilla bus".
Många varma kramar och önskar dig en skön helg! /Bea

Unknown sa...

Så härligt körsbärsträdet blommar. Vår är nästan överblommat nu. Vad klok du är som passar på att njuta, när nu läget är som det är. Ha det gott,
Charlotta

Marie//Tekla Maräng sa...

Så vacker utsikt ifrån köksfönstret helt enkelt underbart.
Ja det blommar överallt nu så jag hinner inte riktigt med.
Skönt att du har hunnit fixa i trädgården så att den kan klara sig nästan själv medans du inte orkar med just nu.
Paddorna är ju för härliga, mysigt att dom både finns vid dammen och i rabatterna.
Härligt att du kan se hur det rör sig i magen men ack så jobbigt att bara kräkas hela tiden.
Kramar om:)

Anonym sa...

Hej vännen,

Vilken underbar utsikt! Den tröttnat man inte på... Usch jag lider med dig som mår så dåligt, finns det inget att göra för att få busungen att lugna ner sig lite..? Om den är för stilla så man blir orolig ska man dricka kallt har jag hört, då får man snart en spark, men inget om tvärtom... Hoppas du mår bättre snart, tänker på dig! Tur att det är för ett gott syfte iaf..!

Kramar

SKOOGSTROLLET sa...

Vad skönt att du har en så vacker trädgård att njuta av trots allt illamående. Det verkar vara en riktig busig som gör mamma så upprörd i magen.

Här tyckte jag det räckte med att ha magsjuka en natt i veckan, det är tillräckligt mycket kräks för min del. Nu hoppas jag bara krafterna återvänder igen för vår trädgård är ju inte i skick ännu att bara kunna gå ut och njuta av om jag ska gå med bebbe i magen. Det har vi alldeles för få perenner för, men just nu njuter jag av förgätmigej och gullvivor i gräsmattan som växer sedan gammalt.

Mia sa...

Din vita blodrot var då fantastisk söt, jag har bara sett höga röda förr. Den lilla du visar hade fint fått plats i min lilla trädgård.. Sköt om dig, njut trädgården ute eller innefrån, det var då en praktfull utsikt du har just nu..Det viktigaste är ju att du och lille bus har det bra..

Helena sa...

Hej Mia!
Vad vackert att ha sånna träd utanför fönstret!
Ha en fin helg! Kram Helena

Lina ♥ C´est la vie sa...

Japp stallet imorrn vid 14tiden :) Hoppas på sol, men vi har haft 90% sol idag med, skönt nog :)

Ikväll ska vi fira vår bröllopsdag på nån mysig krog i stan och barnen är hos farmor några timmar. Sen ska vi se Eurovision song contest, du med? Jag hejjar på Tyskland tror jag, en bra radiolåt
Kram!!

Njut i din trädgård sa...

Vilka fantastiska träd du har! mmmmm

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Fin vy från fönstret:-)

Vad jag minns så gick illamåendet över så småningom. Hoppas du kan njuta av försommarens vackra fägring ändå.
Ha en speciellt fin dag idag, du med:-)

alegni sa...

visst är blommande körsbärsträd något av det bästa våren bjuder på! jag är dock riktigt avundsjuk på ditt magnoliaträd också...
trist att du mår illa av den livliga krabaten i din mage. när är det tänkt att krabaten ska få komma ut till större boxningsarenor?
kram
ingela

Anonym sa...

Vilken underbar trädgård ni har. Det är ju en så otroligt härlig tid ute nu med allt som blommar, grönskar och doftar. Har du några tips på vad man gör med eländiga sniglar som äter upp diverse odlingar?

Stackare som fortfarande mår så illa. Kan trösta dig med att ingen graviditet är den andra lik utifall ni vill ha fler barn. För mig har det i alla fall varit så. Sköt om dig och njut av din vackra trädgård. Kram Sofia

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Vilken underbar utsikt ni har :O)
Häruppe fungerar inte ens Magnolia som synd är.
Skoj att höra att det är fart å fläkt i magen. Tänk, 100 dagar kvar sen så är det full fart hos er. Må så gott å stor kram

Elisa Day sa...

Vilken fantastisk utsikt du har från ditt köksfönster! Hittade din blogg av en slump. Måste kika vidare på alla vackra foton här.