söndag 16 maj 2010

Sommaren är kort... eller??

Inte riktigt samma sköna värme ute idag som igår men kvicksilvret nådde i alla fall upp till 15 grader, så det blev ändå shortsväder idag också. Ett litet varv i trädgården innan det "hårda" arbetetet började, för vissa i alla fall... :)


Färgglatt i rabatten...

Potatis i sand...

Vi har en gammal sandhög som tidigare husägare lämnat. Funderingarna har pågått i nästan två år men äntligen har jag kommit på vad vi ska använda den till, blev inspirerad av en text jag hittade här! Ahaa, nu vet jag!!
Sambon har minsann fått slita idag, stackaren men han var så duktig och jag är så tacksam för hjälpen (jag kan ju inte göra mycket själv med mitt krånglande bäcken). Dubbla pallkragar skulle fyllas med sand så det var bara för honom att bära och slita, hink efter hink med sand fylldes i kragarna. Själv stod jag mest och pekade och sa "nä, ett par hinkar till". När det var lagom mycket sand fick jag också "slita" lite, genom att placera ut de förgrodda potatisarna, Salad Blue - höst/vinterpotatis och Annabelle - sommarpotatis (köpta på trädgårdsmässan).
Sen fick sambon täcka med ett par hinkar sand till. Tanken är nu att sandbädden ska bli alldeles full med små fina potatisar. Lite vatten och gräsklipp ska tydligen räcka för att få en stor fin skörd på relativt liten yta, inte behöver potatisen kupas heller. Fotade inte detta idag eftersom det bara ser ut som en sandlåda just nu. :)

God mat...
Efter en massa slit och släp tyckte jag att sambon var värd nåt riktigt smarrigt...


Gratinerad hummer med vitlöksbröd. Tydligen är Champagne "obligatoriskt" till hummer men det fick duga med Pommac. Ingen alkohol för min del inte , den lille busen i magen är tokig nog ändå (dricker iofs inte alkohol annars heller)! :)

Helt slut är jag nu av all frisk luft och efter att ha tampats med illamående hela dagen så det är nog dags för lite vila på soffan.

Ha det bäst tills vi ses igen!

13 kommentarer:

Thorins Trädgård sa...

Hallå Mia, det ser ut som om du har haft en höjdarhelg! Vilket fantastiskt väder det var i Enköping i lördags, har bränt mig rejält :D

Marit

Annika Christensen sa...

Härligt med färg i rabatterna på våren tycker jag.
Vilken mat.. jag blir så sugen.
Ha det gott
annika

Jessica sa...

Hej,
vilket roligt projekt,du får visa bilder sen när det börjar komma upp lite grönt!
Hoppas du snart mår lite bättre!

Kram
Jessica

Linda V sa...

Vad du kämpar på! Avundas inte dina krämpor! Här är vi snart på gång att ta itu med en ordentlig sandlåda utan potatis :-)

Mia sa...

Ska säga att för att vara i din situation diskar du verkligen upp med en middag värdig kungar!! Men, hade min man gjort det minsta lilla i vår trädgård så hade jag nog gjort en insats i köket också. Sand och gräs som blir potatisar, spännande :)

Bea sa...

Vilket slit dessa män får ha för att göra damerna nöjda, så välbekant även hos mig :)
Spännande att odla potatis i sand och gräs, hoppas vi får en liten rapport sedan hur set gick.
Duktigt av dig att bjuda på riktig "festmiddag" efter väl utfört jobb!
Må gott! /Bea

Madame C sa...

Himmel vad gott det såg ut med gratinerad hummer! Lycka till med sandodlingen. Provade detta för några år sedan, men slarvade nog med vattningen eller något, för det blev små ynkliga knölar. Tänker prova en gång till, och vara mer noggrann med lite vatten och ofta. Det är visst det som är knepet! Ha det gott i den efterlängtade vårvärmen,
Charlotta

Laila sa...

Vattna den där potatisodlingen med nässelvatten regelbundet så ska du se att det blir en riklig skörd! Salad Blue känner jag inte till - hur är den? Vi odlar mycket potatis eftersom alla sju barnbarnen bara älskar nyskördad, nykokt potatis med lite smör.

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Mia!
Vilket mumsigt trädgårdsprojekt! Ska bli kul att se hur potatisen växer. Vi har inget direkt ätbart i trädgården - vad jag vet-men jag ska få lite "överblivna " krusbärsbuskar av min kompis, men man måste visst vänta några år innan man får bär på dem.
Hoppas att du får en riktigt skön dag i solen!
Obs! den där hummern såg verkligen smaskig ut!!
Kram Maria

webmosterhelene sa...

Hej vännen! Är in och kikar lite, uppdaterar mig och hoppas att du och lilla busen mår bra. Har ni kollat om det blir en pojke?!! Synd att du inte får må helt ok dock. Kram!

Galtholmen sa...

Kul idé med potatisen, ska bli kul att se hur det fungerar. Vi kör den traditionella varianten... potatisåkrar med vanlig jord:D. Vi har alldeles för stora odlingar för att experimentera. Men det är kul att följa andras test. Vi provade i halm förra året utan bra resultat.
Kram o ha det gott trots krämporna
Ulrika

Anonym sa...

Vad gott det där såg ut. Blev riktigt sugen. Min läkare ville också att jag skulle ta citodon men jag blev så konstig av dessa och mådde inte alls bra. Så det var bara i nödfall till natten jag tog dessa precis som du. Här har vi haft det lite körigt med en sjuk Lillskrutta. Så det har varit mycket oro men nu har allt börjat landa igen. Skönt! Må så gott! Kram Sofia

Anja sa...

Oj, oj, vad jag blev hungrig! Den där anrättningen slinker nog ner även utan 'champski', men nog förhöjer de ädla dryckerna smakupplevelsen för oss icke fertila som gärna tar en titt i glaset och lite till...;))!/Anja