måndag 10 maj 2010

Vill också ha...

Var förbi en granne på en liten fika i helgen, behövde komma ut och få lite luft. De har något som jag funderat på ett tag. Skulle verkligen vilja ha men kommer tiden att räcka till och kan jag verkligen övertala sambon? Funderar ett tag till...

Har ni sett så gulligt?

Titta riktigt noga så ser ni vad som sticker fram under vingen till höger... :)

Ja även som vuxna är de ju fina, så många fina färger.


Vi kikade in i kläckaren också ett par men titta... så ulligt och gulligt...

Bara någon minut gammal är den minsta, fortfarande alldeles blöt... en halvtimma tidigare låg den på insidan ett ägg då vi bara såg den lilla näbben picka.

Förutom höns så har de också vaktlar och titta, en hel äggkartong full med ägg fick jag med mig hem. Stekte tre av dem till lunch idag... mumma... :)

På tal om vaktlar, det är kanske något som skulle funka bättre hos oss. Inte riktigt lika tid- och platskrävande som höns. Och så söta små ägg de lägger också. :)

Tack snälla A för en trevlig eftermiddag! Är så glad att jag har en "expert" till granne för alla mina korkade frågor om dessa fjäderfän. :)

Ses nästa gång!

14 kommentarer:

Susanne sa...

hej..ja min dröm är oxå hönor en dag.Bor perfekt för att ha det..men sambon är inte så glad så vad gör man? se så fina dom är..Susanne

Ika sa...

Grannen har hönor o ankor o jag tycker nog de tar lite för mycket tid att ta hand om dem för att kunna njuta så mycket. Brukar passa dem o bara det är jobbigt, är lite fågelrädd.

Lillakolonistugan sa...

Men oj så söta...visst är de fina att titta på men hinna sköta också...hrm...

Önskar att jag hade en granne som jag kunde hälsa på och bedåras av söta kycklingar :)

Ha en bra dag Kram Anne

Lantliv på Rosentorpet sa...

Vad fina =)
Vill oxå ha...men nu håller vi på och bygger om gamla hönshuset till garage!
Ha en bra dag / Sari

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Vad mysigt...
Hoppas att ni mår bra både du och lilla magen. Tänk, 120 dagar kvar. Tiden kommer ju bara att rinna iväg, fniss. Ha det bra och stor kram till dig.

alegni sa...

men jämmer ändå, så sött! den lilla under mammas vinge är alldeles underbar :)
jag förstår ditt habegär...
kram
ingela

Anonym sa...

Åh ja, höns är så söta... En kompis till min man har massa fåglar, både ankor, gäss o olika sorters höns - tex pärlhöns och en slags jättesöta som har fjädrar som liknar päls... Jag skulle gärna ha en höna eller två som gick o pickade i trädgårdslandet, men det funkar ju inte när man bor i villaområde... Spännande att se om det slutar med att du skaffar! Det är ju bra för barn att ha djur omkring sig... ;P :)

Kram på sig!

Laila sa...

Förstår att du blir frestad, höns är fina och stora personligheter dessutom. Min man pratar ibland om att skaffa höns men jag bromsar. Jag ska hålla honom bort från det här inlägget och dina fina bilder!:)

En amatörs trädgård sa...

Vilka fina hönor. Här hos oss har dom varit på tapeten i en månad. Min man vill ha och han försöker att övertala mig. Får se om det får bli till nästa år.

Knatten sa...

Jodå, jättetrevligt med höns.
Men ett varningens ord ifrån mej. Jag har nämligen haft höns, ca 30 st. Och en massa kycklingar. Och helt underbart...På dagarna när dom klarade sej själva o pickade runt. Men sen kommer rensa i hönshuset. En fruktansvärd massa skit-tid. Och så slarvar man. Och så får hönsen löss. Och då måste man fixa det o det tar oxå tid. Och visst vill man ju ha fritt gående höns i trädgården oxå=Ger oxå löss eftersom dom då träffar andra fåglar som sprdier skit. Eller så kommer räven eller höken.
Och sen kommer vintern. Och gissa vilken arbete det blir då!!!
Ursäkta att jag sabbar dina goa tankar men det gäller att tänka en extra gång och jag vill bara ge dej goda råd, särskilt nu när du ska ta hand om annat=).
Ha så bra. /Knatten
Ps. Måste ändå få säga att det borde få vara varje barns självklarhet att få hålla en liten kyckling i handen. Sååå underbart.

Galtholmen sa...

Ja, det ska vi oxå skaffa. Vi hade för många år sedan, tills ormvråken o illern tog allihop. Men vi ska renovera vårt lilla hönshus, o sedan blir det höns igen. Har man smakat egna ägg o eget kycklingkött blir man väldigt kräsen. Kul idé med vaktlar... ska bli intressant att följa från tanke till verklighet:D
Kram/
Ulrika

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Åh, så fina de är hönsen. Jag har en liten dröm om att ha höns i trädgården men efter Knattens inlägg här ovan blir man ju nästan avskräckt!
Är allergisk och kan inte ha husdjur inomhus, tänker att då kunde höns vara ett alternativ... vi får väl se med tiden.
Ha det så gott du kan! Kram, Ingela

Mia sa...

Jag förstår dig, höns och kycklingar är helt otroligt vackra. Men jag har inte plats, så jag hoppas jag efter vart kan njuta av dina bilder. Vaktlar, låter lite exotiskt faktiskt, är äggen goda? Någon gång i livet måste jag få smakat dom också.
Hoppas du får/ har bättre helgväder än här, det regnar..

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Höns är mina favoritdjur. Brukar ju inte va just nån som har dessa små fjäderbollar som favvisar.... Det är något med deras obekymrade läte, och irrande blick som gör att jag älskar att titta på dem...:-) Skulle gääärna ha några stycken, men var gör man av dem på sommarn? Hönspensionat?

Ha det gott, och javisst var det igår morse som bilderna togs:-))