fredag 29 maj 2009

Lycka...

Kan inte riktigt fatta... Vilken otrolig skillnad det är på att odla och leva med balkong och att ha en egen trädgård. Bara att kunna öppna dörren och ta en morgontur ut i det daggvåta gräset gör mig så lycklig.


Ibland får man lite sällskap där ute...

För mig som älskar växter och blommor i de flesta färger och former har jag i många år levt med en balkong överröst med växter, knappt så att man själv fått plats. Förr var det en kamp mot klimatet på balkongen och krukodling. Jag är absolut inte rädd för att prova, har haft både grönsaker som bl a gurka och tomat, kryddor, blommor, buskar och bär på balkongen. Varje vår väntade jag med spänning på hur mycket av växterna som skulle vakna till liv igen. Mycket av dem klarade sig riktigt bra (och en hel del växter har nu fått flytta ut i trädgården) men en del upptäckte jag ganska snart att jag aldrig kommer att klara av på en liten balkong.


Kaprifolen hittade en fin stängel att ta sig uppåt på... snart fylls uteplatsen av ljuvlig doft...

Idag har vi levt med hus och trädgård i snart ett år och nu blir jag överraskad varje dag jag går ut. Helt galet vilken skillnad det är på växterna då de får med jord kring rötterna... Av alla plantor och buskar jag inhandlade förra året har jag bara en liten buske som tycks ha strukit med under vintern. Kaprifoler och mycket annat växte bra på balkongen men nu.... har de fullständigt exploderat, de har verkligen fått ett nytt liv precis som jag. :)

Förr var dykning enda som snurrade i mina tankar, när ska jag ut och dyka igen, semestern planerades enbart efter när det var dykresor på gång, jag jobbade mycket som dykinstruktör och träffade underbara människor på vägen. Idag dyker jag betydligt mycket mindre, men är fortfarande aktiv instruktör och älskar varje sekund jag ligger och bubblar under ytan. Det är ju bara att tiden inte riktigt räcker till när man skaffat hus.


Likheterna med en perfekt dykdag och en dag i trädgården är egentligen ganska många, den stora skillnaden är att det är så mycket enklare att ta sig ut i trädgården (när man har en). Lugnt och fridfullt, ingen stress, avkopplande och helande. Att få vara ute i naturen och bara suga i sig av frisk luft... ahhhh.... underbart!!


Som jag skrivit tidigare och som alla säkert redan upptäckt så kretsar mycket av mitt liv kring allt som växter så fort odlingssäsongen sätter fart. Inredning och pyssel bara älskar jag men jag får nog helt enkelt pyssla med sånt regniga dagar och vintertid, då den inspirationen är som störst. Visst slinker det ibland in lite inlägg som innehåller mer inredning även nu under sommaren men trädgården står högst i kurs just nu, det kan jag bara inte komma ifrån.

Jag gör det som faller mig in så vem vet, rätt vad det är kanske jag får en släng av dykabstinens och ägnar mitt liv åt det igen eller så blir det något helt annat...

Du, kära läsare... ha nu en riktigt härlig Pingsthelg så ses vi snart igen!

13 kommentarer:

Växthusmadam sa...

Fina bilder och vilket trevligt sällskap du får i trädgården!
Växthusmadam

rosenskära sa...

Sitter här med ett igenkännande leende på läpparna - inomhuslivet känns ganska avslaget just nu... Är jag inomhus, som igår när det blåste som tusan här, söker sig blicken hela tiden ut, kan inte hjälpas!

Kramar/Lena

Sanna sa...

Ja visst är det superhärligt med trädgård!! :) Vi har också varit husägare i 1 år nu - underbart!

Ika sa...

Härligt att läsa hur trägården har tagit plats i ditt liv.
För mig har det varit väldigt likt, inte för att jag hade grönaste balkongen men känslan av att komma ut i grönskan nu har ju spätt på att man intresserar sig för den mer o mer.

Hopas du får en härligt solig pingst i trägråden eller vattnet.

Britt sa...

Nu är säsong för att vara ute. och visst är det underbart att ha en egen trädgård. Ha det bra//Britt

Hemma på Landet sa...

Ja, hus tar tid. Men det är härligt också.;-) Fina bilder du tagit.:-) Kram Stina

Hjärtat Mitt sa...

Visst är det härligt att kunna gå ut i trädgården, att bara kunna vara eller jobba hur mycket/lite man känner för.
Det måste verkligen vara en stor skillnad jämfört med en balkong.
Det är klart att det är en hel del jobb, men det är ju bara roligt. Det får ju aldrig bli något tvång.
Allt som händer och sker inomhus, det hinns med senare. Det gäller ju att njuta nu :)
Ha en skön helg!
Kram Mari

Veronica Tingvall sa...

Ja det är härligt, vi ar ju bara en liten plätt men det känns gott det också...
Kram/veronica

Lilla Blanka sa...

Hej!

Jag håller med, utelivet är underbart nu! Älskar att vara i trädågrden och i växthuset...går bara in sent på kvällen. Sitter fortfarande ute på verandan med laptopen i knät och ler lyckligt över det underbara vädret och all grönska...

Härliga bilder!!!

Kram
Mia

I en röd liten stuga /Annika sa...

Hejsan, så kul att du ville vara med i min tävling, önskar dig lycka till =)

Ja visst är det härligt med en stor tomt, jag älskar doften av nyklippt gräs =)

Kram Annika

Tidsmästarinnan sa...

Hej Mia!
oj vad jag håller med dig om trädgården, fast vi bara har en liten pytteplätt så är jag så himla glad i den, tassar ut både morgon och kväll, räddar mina små rara växter från onda sniglar, nyper ett blad äppelmynta, sniffar lite på syrenen, spanar in rosenknopparna... :-)
Och här på bloggen växer det och frodas, vilken trädgård ni har!!!
Hur går det förresten med ramslöksprojektet, går det att köpa plantor? Ska man så frön? Är den kinkig?
Hoppas du har haft en jätteskön pingst i solen!

Kram!
Susanne

Marie//Tekla Maräng sa...

Jo ibland blir man lite grön av avund på dom som har trädgård, för det är precis som du säger man får ett nytt liv och rikare just med luften, växterna och naturen runt om. Att kunna gå barfota i gräset det är livskvalitet.
Hoppas du har haft en härlig helg.
Kram Marie:)

disa sa...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看