söndag 10 maj 2009

Blommor och knoppar överallt...

Börjar med ett stort tack till era värmande ord i mitt förra inlägg. Bara att läsa dem piggar upp enormt mycket och det känns redan bättre, klättringen uppåt har börjat!

Lite kyligt är det ute men jag kan ju ändå inte hålla fingrarna borta från trädgården, den är ju verkligen som terapi. Överallt slår nya knoppar ut och fyller trädgården med underbara blommor. Helgen har bestått av trädgårdsarbete, fotografering, lite vila och fika hos vänner. Det här händer i trädgården just nu...


Vårt stora körsbärsträd står nu i full blom och doftar helt underbart...

Mycket blått som blommar just nu. Violerna upptäckte jag här om dagen just där blåsipporna blommade nyligen (man ser tom blåsippeblad framför), tyckte det var konstigt att sipporna fortfarande blommade men det visade sig istället vara fullt med violer, så söta. Pärlhyacinter och blå tulpaner samsas i den blå/vita rabatten och vintergrönan blommar för fullt den med lite här och där i trädgården.

Alpklematisen har bara på några dagar utvecklat massor med knoppar, liksom min purpurvinda som jag precis hittade en knopp på. Den har varit helt fantastisk att följa från det att jag petade ner fröerna i jorden, den förvånar mig varje dag och växer överraskande snabbt.

Bär ser vi ut att få gott om i år, blåbärsrisen är helt rosa och blommor fyller hela vita vinbärsbusken.

Julrosorna har fått en egen hörna utanför lekstugan, hoppas de kommer att trivas.

Gul tulpan är inget jag själv skulle sätta men dessa två har nu slagit ut i vitsipperabatten. Det som förvånar mig varje dag är att de fått stå kvar trots att de inte är inhägnade, annars brukar väl just tulpaner vara riktigt rådjursmums.

Så, nu är man tillbaka till verkligheten igen... ska ta en liten runda i bloggvärlden innan jag slänger mig i säng!

Ha en trevlig vecka!

8 kommentarer:

Anja sa...

Så trevligt då att du känner dig piggare!
De gula tulpanerna doftar dessutom - känn!
Vackra bilder du visar Mia!/Anja

rosenskära sa...

Dolly Parton har en gång sagt "if you want to see a rainbow, you have to stand a little rain". Så är det nog för dig nu, jag brukar tänka på det när jag har blå dagar.

Din trädgård är härlig!

Stor kram/Lena

Anns Gröna sa...

Tack för din goa kommentar på min blogg!
Visst är det ljuvligt med alla blomning runt omkring! Föll för dina underbara blåbärsblommor, de är så fina. Ibland måste man ner på knä för att se det lilla!
Ang pil - kan du få eller "låna" en kvist någonstans ifrån så sticker du bara ner den i marken, den rotar sig snabbt. Och växer lika snabbt! Lycka till!
Kram
Ann

Helena sa...

Å vilka vackra bilder du visar! Känner nästan hur det doftar genom skärmen... Ha den bästa utav dagar! Kram helena

Sandras älskade hem sa...

Hej!

Åhh, så mycket vackra bilder du visar!
Jätte mycket fint :)

Ha en underbar vecka.
Kram Sandra

Marie//Tekla Maräng sa...

Vad skönt att du känner dig piggare. Ibland kommer sådana där vilsna tankar om vem man är, vad osm är meningen...
Gula tulpaner brukar inte råddjuren gilla, det var den enda färgen som fick var i fred när jag hade en odlingslott.
Så fint det spirar i din trädgård.
Blåbärsriset ser för härligt ut med sina fina *kart*.
Oj vad långt dina vinbär har kommit.
Visst är det något speciellt med körsbärsträdet när det blommar.
Ha en bra start på veckan, kram:)

Bippa sa...

Hej Mia, Jag hittade din blogg idag mer eller mindre av en slump, men vilken lycka och fullträff. Dina bilder och texter är fantastiska, jag är förtrollad. Livet är som en berg-och dalbana, ibland upp och ibland ner. Det skulle vara ganska tråkigt om det var plan väg jämnt, så håll ut. Det ljusnar alltid. Kram

Elins tittskåp sa...

Så underbara bilder du glädjer oss med, tänk att få gå runt och titta på allt det vackra och spirande som kommer upp, det är så härligt med allt detta liv, man vill hinna med allting. Så jag kan förstå att du kan känna stress och press, man vill så mycket...men ibland går det ju att stanna upp och lyssna och sniffa, det är underbara ögonblick, man får samla på dem. Kramar och ha en fin vecka. Birgitta