lördag 5 december 2009

Nu får ni gissa lite...

Det kommer en tävling längre ner i inlägget...

Frostigt...

Är nästan lika vackert som när det är snö, även om jag avskyr vintern. Bara för ett par dagar sedan var trädgården verkligen vacker, men idag är det åter igen 5 plusgrader och regn. Tänkte visa några frostiga bilder till, njuter hellre av dem än av dagens väder. Trädgården är i vila och det är inte mycket som går att göra där ute så här års. Tjälen börjar sätta sig så det är svårt att gräva nåt mer nu. Det är helt enkelt bara drömma och planera medan man väntar på att våren kommer igen, då kommer det finnas massor att göra. Många frön kommer att petas ner i jorden, med start i slutet på januari... :)

Tävling...
Efter att just ha avslutat en utlottning tänkte jag ta detta ett steg längre... nu blir det tävling!!
Nu i dessa julmys och julbakstider tänkte jag ha en liten tävling. Ett litet kit med en liten zinkskål/lykta, ett av mina favoritteer så här års Chai assam (ljuvlig doft som påminner om julen) och en söt pepparkaksform i form av en bakelse/tårta, som jag köpte igår. För att vara med krävs det lite gissning från er sida.En del men säkert inte så många vet att jag har husdjur som kanske inte så många av er har... nämligen ormar. Nej, jag har varken svart hår eller svarta naglar, är väl annars i stort sett som alla andra. :) Helt ofarliga och snälla är de, inga giftormar. Tänkte ha en liten tävling med två frågor... en liten ledtråd om vad det är för ormar får ni i bilden nedan. Ett par frågor om dem tänkte jag att ni skulle få svara på...


  1. Vilken sorts ormar är det jag har hemma?
  2. Hur många vuxna ormar bor hos mig just nu?
  3. Ett extra rätt om ni länkar, skriv det också som ett svar!
Kanske är det någon av er också som har likadana?? Är det flera som gissar rätt på båda frågorna så lottar jag mellan er, annars blir det lottning bland dem som kommer närmast. Vi kör väl tom lucia, den 13/12 så nu är det bara att gissa på och svara under detta inlägg eller maila mig.

Lycka till och ha en underbar 2:a advent!

21 kommentarer:

Lillan sa...

jag är med! gissar att du har 3 majsormar!(Pantherophis guttatus)

mail: litenmentuff@live.com

Annika sa...

Usch haha, ormar som är en av mina största fobier. Har dessutom blivit biten av en... Men då måste jag kolla med dig, bits dina ormar? :) Alltså även fast dem är ofarliga kan dem bita? Går du runt med dem hemma och kelar? haha vilka frågor, men jag chansar utav bilden du visar att det är 3 st och jag gissar på majsorm efter att googglat på olika arter :)
Kram

Maria Berg sa...

Ja nog låter det som jag bara läser de andras svar men jag gisasde på maj- snokar,
en vit , en organge och en grå. Så tre från mig också. MB
Som samlar på pepparkasformar har mer är 60 st redan!

Karin / Livsluft sa...

Tur att min man inte ser vad jag håller på med nu utan sover sött.Han har nämligen ormfobi och skulle flyga i taket och ut genom fönstret om han såg dessa ormarna! Jag gogglade också lite på ormar och hittade en sida där de presenterade inte mindre än 25 olika färgvarianter av majsormar.Dina ser väldigt mycket ut som dem.Eftersom man ser tre olika färger på bilden av dina ormar, så får det helt enkelt bli:
Majsormar - 3 st
Jag länkar till dig på min blogg!
Trevlig 2:a advent!
/Karin

Anja sa...

Ormar är inte min "grej";)))! och då i rättvisans namn deltar jag inte i tävlingen heller, men vill ändå skicka en lite andra-advent-hälsning!/Anja

Gunilla sa...

Hej.
Jag törs nästan inte titta det kryper in på bara kroppen.
Men jag gissar ändå. Majsormar,
Vit,gul och grå

Länkar också till din fina blogg
Ha det gott
Kramen/Gunilla

Lantliv på Rosentorpet sa...

Jag gissar på att du har 4 stycken majsormar.Fina vinterbilder har du oxå!

lillakolonistugan sa...

Hua...jag är inte bra på ormar så det är ingen idé att jag gissar..men jag ser 3 på bilden så det får bli mitt svar :D och ett rätt kanske om jag länkar från bloggen :D
Ha en riktigt skön adventskväll/Anne

lillakolonistugan sa...

Hej igen...det är helt omöjligt att kopiera tävlingsbilden..jag tror att min dator strejkar på bloggar som har snö (fick ta bort på min för den blev så seg..jag gör nya försök)
Kram Anne

Marie//Tekla Maräng sa...

Åh hua 3 stycken ser det ut som men gissa vad det är har inte en aning.
Om jag nu inte fuskar och skriver majs ormar som dom flesta andra. Men jag vågar inte googla för då kryper det på hela mig. Fast jag kan faktiskt förstå dom som trivs med sina ormar.
Kramar Marie

Timjan o Akleja sa...

Vilka vackra frostbilder!! Jag tog några bilder på trädgården häromdagen, när det var frost, men eftersom jag bara var hemma när det var mörkt blev bilderna inte så bra... Får nog ändå lägga upp några nån dag.

Ha en bra vecka!
Kram

mitt gröna hjärta sa...

Det var lite otippat att du var en ormtjej!!! Tyvärr har jag värsta ormfobin och vågar inte ens titta på din bild så jag får tyvärr avstå tävlingen men önskar dig ändå en skön helg, och visst hinner vi, det är ju inte riktigt jul ännu...
Jenny

alegni sa...

ormar! iiiiik!
jag önskar alla som vågar delta lycka till i tävlingen ;)
kram och en fortsatt skön adventstid från
ingela

AkH sa...

Hittade till din blogg idag, tack vare en länk till din tävling. Fin blogg du har! Jag är gärna med i tävlingen.
Själv är jag ingen expert på ormar, men är fascinerad av dem - när jag stöter på ett terrarium när jag är utomlands så besöker jag alltid detta.
Svar: 1. Majsormar
2. Ser ut som 3 st på kortet.
3.Länkar till din blogg
Ha en härlig kväll!
Anna-Karin
hemochting

alegni sa...

if you put it like that, ska jag väl våga mig på en gissning i alla fall. jag gissar alltså på 1) majsormar och 2) att de är nio stycken. jag länkar också för att fördubbla chansen att vinna :)
kramkram
ingela

En amatörs trädgård sa...

Måste väl testa om jag kan få rätt. Tror att det är boaormar och det är 2st. Länkar även från min blogg.
Ha det bra

Lillemor i Hummelsta sa...

Okej då, jag vill vara med trots att jag kommer att vara rädd hela tiden, nä jag skojar bara, jag har inte ormskräck, mycket värre med spindlar tycker jag. Jag gissar i alla fall på majsormar och att du har tre stycken.
Kram
Lillemor

Lillan sa...

ny gissning. drar till med 17!!

mail: litenmentuff@live.com

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hej!
Jag hann inte titta så noga på bilden för jag är ingen älskare av ormar. Men det lilla jag såg så tror jag ändå att det är majssnokar du har.
Hur många ??? För många tycker jag, asg* men om jag skulle gissa så tror jag att det är tre. Nej, jag ängrar mig eftersom det är så många som gissar på just tre. Jag gissar på två vuxna, sedan har du säkert ett helt garnnystan med småormar ;P

Jag har inte heller pyntat så som jag brukar, jag brukar ha riktigt juligt nu, men min inspiration har tyvärr inte varit på topp i år. Det blir nog jul till slut iaf. Ärligt talat så längtar jag tills den har varit så det blir lite lugnare, fniss.
Stor kram till dig från mig.

Lena/isis sa...

Oj, jag höll på att glömma din tävling. Min gissning blir
1. Majsorm
2. 12 st
3. Jag har länkat på min blogg

Kram

Hanneles julparadis sa...

Söta frostbilder.