tisdag 22 december 2009

Julgodis åt alla...

Kors i taket... nu fick jag upp bilderna också...

Ledigheten har börjat och nu äntligen har jag börjat plocka fram lite mer julpynt, nästan så det blir lagom tills det ska plockas bort igen. :)

I trädgården har naturen själv pyntat så fint, se bara på alla rönnbär, nästan som små röda kulor som hänger i varenda rönn. Vackert är det och än finns mycket gott kvar åt de små fåglarna!
Gårdagen skulle bli den stora julgodisdagen. Började med ett par varianter av rischoklad och något som ska likna Mozartkulor (väldigt smarriga), försvinnande goda.

Smälte också lite socker för att limma ihop mitt lilla pepparkakshus... aaaargh (censur, inte de vackraste orden som for ur min mun det tillfället). Delarna har blivit mjuka och gick inte alls att "limma" ihop utan allt bara rasade. Nää men vad f-n... i vasken med pepparkakshuset, sånt där kan nån annan hålla på med. Nonstopen hamnade istället bland det övriga julgodiset, funkar ju att äta dem som de är. Så slipper man också pillet med att bända loss dem från ett pepparkakshus för att kunna stoppa dem i munnen.

Fick ett gott avslut på godisbakardagen i alla fall med lite mintkyssar och en påse skumtomtar! :)

Snart börjar julfrossan....

Vit jul åt folket!!

Kram Mia

14 kommentarer:

Merja sa...

Ja nog börjar den stora julfrossan snart;) Särskilt med ett gotte fat som ditt! Mycket smakfullt. Nonstopen går ju som sagt bra att äta så där med. Någon har redan varit och norpat nonstop från vårat borgliknande pepperkakshus...sonen ser lite skyldig ut:)
Ha en bra dag!

alegni sa...

mmm, vad gott allt ser ut! trist att pepparkakshuset blev till pannkaka, men sånt händer även i de bästa familjer. bättre lycka nästa gång :)
önskar er en härlig jul! varm kram
ingela
vår jul blir minsann vit. det är vitt vart man än skådar...

Mia sa...

Det ser lika smaskigt ut som jag misstänkte att det skulle göra :)

knatten sa...

Å fy fasiken vad det ser gott ut...Ursäkta uttrycket!!! Men nog är väl julgodis sååå himla gott. Vårat är nästan redan uppätet. /Mia

Lotta 8`) sa...

Så bra att det fungerade för dig med att lägga upp bilder, så vi fick se lockande godisbilder :) Här har det också tillverkats godis och snön vräker ned på utsidan - hur himla mysigt som helst :) Ha en skön julhelg, :)

Annika Christensen sa...

Här var det godis till både människor och djur.
Det där godisfatet var inte dåligt.
Jag är en av de största godisgrisarna som finns.
Vackert med rönnbären.
God Jul från
annika

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

ÖNSKAR DIG EN UNDERBAR JUL KRAM SUSSIE

Lena/isis sa...

Mmm det ser väldigt gott ut. Vill tacka så jätte mycket för de fina vinsterna . Så kul att de gick i samma stil . Sitter och smuttar på te´et nu som smakar riktigt juligt och gott. Kram

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Mums vad det ser gott ut med ditt julgodis. Dessutom så är det ju en jättefin dekoration.
Pepparkakshus...morr. Jag har börjat med att köpa färdiga på affären och sedan får sambon sätta i hop det. Mitt tålamod är nära nollpunkten vad gäller dessa attans hus av pepparkaksdeg.

Hoppas att du får en mysig jul med mycket mat och många klappar. Må så gott. Kram

Betongängeln sa...

Önskar en riktigt *God Jul*
Kram
Annelie

Hanneles julparadis sa...

Mysiga bilder, önskar många fina juldagar.

Moa sa...

Hmmm så gott det ser ut.. härligt mysigt.. =).. önskar dig och de dina en härligt GOD JUL.. Moa

Almbyboden sa...

Godis är gott, speciellt julgodis och marsipan som jag är tokig i. Ha en underbar ledighet och GOD JUL! Marie

knatten sa...

Hej Mia. Jag gillar din signatur. Tänkte göra en egen o följde dina länkar. Undrar bara var du lägger koden sen? Jag har försökt lägga den både här o där men det blir inget. Har du lust att hjälpa mej? /Mia