måndag 6 april 2009

Mer trädgård än inredning...

Hej på er!

Ju varmare det blir ute desto mer märker jag att min blogg drar åt trädgårdshållet, jag kan ju bara inte låta bli. Inredning inomhus i all ära men det är verkligen livet att mysa runt där ute i trädgården.

En underbar helg med mycket trädgårdspyssel har just tagit slut. Iklädd shorts och linne satt jag och bara njöt av sol och värme. Jobbade en stund då och då, fick inte riktigt gjort allt det jag hade tänkt men det gör inget. Det kommer ju fler helger. :)

Nu spricker de snart... krokusarna har kommit starkt under helgen och när som helst slår de små söta knopparna ut, kanske har de i skrivande stund redan gjort det. Jag grävde i höstas ner 100 lökar i mossmattan (inte många grässtrån där inte) kring ett av våra äppelträd och nu kikar de fram.

Varför ta sig runt gamla löv när man kan ta sig igenom...

I lördags var jag iväg på Hannas trädgård, som öppnade för säsongen nu i ny regi. Spännande att se om de kan hålla samma mysiga stämning som tidigare. De verkar i alla fall satsa stort, även om trädgården är mindre nu. Blommor och blad blandat med en massa fina inredningsdetaljer... precis som jag önskar. Väldigt mycket färdiga grupper, söta men jag gör dem hellre själv. Det kommer säkert in mer växter snart, såg ett område med flera tomma bord som jag hoppas fylls upp med lite grönt snart. Köpte en ljuskula (till marshall eller ljus) till verandan, har kikat på dem länge nog nu. Funderar fortfarande på om jag ska köpa en till lite mindre men de lär ju inte ta slut så jag funderar lite till. Tänkte ge er en liten aptitretare från min runda...

Söndagen bara försvann och det känns som att jag inte fick någonting gjort. Sambon är sjuk, vädret var inte alls lika soligt och fint som tidigare i helgen, orkade inte blogga, var på plantagen, fixade på verandan...

Måndag igen idag, solen skiner från en klarblå himmel men för min del är det snart dags att bege mig till bunkern på jobbet... bara att hålla tummarna för att solen lyser när jag är ledig igen till helgen.

Tack för era goa hälsningar hos mig! Själv har jag sällan varit så här dålig på att kommentera som nu, tiden räcker bara inte till men jag lovar bättring. Jag har inte ägnat bloggvärlden så mycket tid som jag hade tänkt i helgen. Har kikat in till många av er men inte hunnit kommentera... jag vill ändå att ni ska veta att ni är fantastiska inspirationskällor allihop!

Ha en toppenvecka!

9 kommentarer:

Sussi sa...

Finfina bilder i denna underbara tid, :)

rosenskära sa...

Mysig butik den där, då har vi samma smak. Det låter så härligt när du beskriver helgen med jobb ute men också tid för en stund av bara njutning.

Kram/Lena

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Vilka härliga bilder (återigen)
Det låter härligt med shorts och linne, här var det skoteroverall och storstövlar som gällde. Konstigt i vårt avlånga land ;O)
Jag skulle mer än gärna ha velat gjort dig sällskap till den där underbara butiken, synd att det är lite långt bara hi,hi.
Stackars sjuke sambon, dom brukar ju bli riktigt sjuk...
Ha det bra. Kram

Rummet för välbefinnande sa...

Hej där!

Kika in hos mig idag ska du få se......

Kram Mia

Maria ( Idekroken ) sa...

Gratulerer til vinneren!
flott at du vant da, for så fikk jeg oppdage siden din.
Så mange flotte blomsterbilder ;)
Klem Maria fra Idekroken

Helena sa...

Å, vilken mysig blogg du har och sicka fina bilder du tar! Ha en härlig påsk! Kram Helena

Monica sa...

Hej !!!!
Otroligt vackra bilder....!!!!
Tack för all inspiration......och jag håller med dig.....man vill vara ute nu....
Kram,Monica

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till vinsten, du har allt tur du! Fin blogg har du också. Ska kolla igenom mer, nu ska jag slänga ihop lite mat.
Ha en fin påskvecka
Kram till dig
AnnaMaria

Marina sa...

Underbara bilder, ser kanonfint ut!
Har hunnit en del där ute idag och det känns ju bra.
Visst är det så att man ska inreda ute nu vid denna tiden. Var sak har sin tid alltså. Kram!