fredag 17 april 2009

En härlig dag...

Gick upp tidigt (som vanligt) och ägnade hela förmiddagen åt trädgården, jobbade på så jag nästan glömde det jag sett fram emot så idag, skäms på mig.

Har krattat en massa löv, flyttat lite snödroppar, fixat små rabatter längs uppfarten till huset... och en liten fotorunda...

Sippor...
De blå är krukodlade, har haft dem på balkongen i kruka i många år innan vi köpte huset. De verkar trivas så de får bo kvar där. Vitsipporna som jag fann i rabatten börjar slå ut.

Trollhassel och citronfjäril...
Så glad jag är över att trollhasseln jag köpte i höstas har överlevt. Lycka är också när de söta citronfjärilarna dyker upp.

Iris och krokus...
Älskar denna iris som just börjat slå ut. Krokusarna däremot står i full blom.

Panik... tiden rusar... och jag med den... Det bar plötsligt iväg i ilfart till en underbar bloggvän, Lotten. En bloggträff i miniformat till skillnad mot den som kommer 3 maj... Är inte riktigt hemma på den sidan stan men hittade till slut fram ändå. Wooooow säger jag bara, vilket hem. Kan det verkligen vara sant att jag suttit och fikat i det fantastiska uterummet och suttit på trappen till den härliga verandan?? Jaa, tyvärr inga bildbevis men i huvudet finns så mycket bilder så de skulle inte ens få plats i bloggen. En guidad tur till "pojkarna" fick jag också... hmm så billigt så det nästan var gratis... bl a en magnolia (Susan) till ett så fantastiskt pris att det inte gick att motstå, 149:-, fick följa med hem. Farligt ställe det där, vågar mig nog inte dit alltför ofta. :)

Mottogs hemma med paketutdelning... först min fina vinst från ÄnglarumsMia med bokstavsschabloner i zink (de kommer absolut att visas upp här så småningom), sen ett paket till från min älskade sambo... en shaktimat, spikmatta!! Jag har länge pratat om att köpa mig en sådan, måste ju ge det en chans eftersom jag hört många säga att både sömn- och ryggproblem blivit bättre efter att ha användt den. Invigde den idag, låg ca 10 min på den... först lite aj, aj... sen bara varmt, varmt... trodde det skulle göra vansinnigt ont, inte direkt som att ligga på en madrass men det var helt okej. Hoppas jag sover riktigt gott inatt!

Imorgon har jag massor av jobb där ute så vi får väl se om jag hinner kika in här något också, annars ses vi en annan dag!

Ni underbara bloggvänner, tack för all värme och glädje ni sprider!

Dröm sött...

6 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

ohhhh vad du är gullig, tänk att jag glömde att visa dig övervåningen...vi hade nog kunnat prata mången timme, sååå kul att få träffa dig irl!!!! huvva för fredagstraffik då är folk lite stressade med...ha en gooooo helg i rabatten hamnar nog i nån här med, stooooooooorkram lotten

Marie//Tekla Maräng sa...

Vad kul med minibloggträff.
Förstår att du står med huvudet ner ute i trädgården, så mycket fint som har kommit upp.
Trevlig helg:)

Hannis sa...

Såg att du också ska på den stora bloggträffen,jag me=))
Nervöst men roligt!

Vad mysigt att pyssla i trädgården och se allt som växer fram.

Jag har också shaktimattan.
Den är suverän!!

Ha en fin dag//
Kram Hannis

alegni sa...

vilken dag du haft!
hoppas du sov gott efter alla nya intryck (av både erfarenheter o spikar) ;)
kram
ingela

Mitt Måleri sa...

hej mia
så roligt att du vill delta i min utlottning =) har lagt 2 lotter i lådan till dig, Lycka till!!!!
oj så vackra vårbilder du visar, nu måste jag kika runt lit mer hos dig....ha en skön lördag
kram pia

Petra sa...

Så fina vårbilder, man blir helt lyrisk.
Önskar dig en fortsatt trevlig helg
Petra