lördag 18 april 2009

Ska det vara så här?

Mina söta minipenséer får pryda en gammal stubbe som står mellan vår vedbod och huset. De står där och välkomnar och lyser upp så fint...När jag kom hem från jobbet i torsdags såg den ut så här:

Inte en enda blomma kvar, bambi har varit här och mumsat... ledsen...


Visst kan det vara fint med hönsnät men ska det verkligen behöva se ut så här kring växterna? Denna lär väl hämta sig och förhoppningsvis snart få nya knoppar.

Grrr... bambi är ju så söt på håll och så länge de håller sig borta från trädgården men nu börjar kampen... detta var första gången jag råkat ut för dem sedan vi köpte huset. Aldrig kunde jag tänka mig att de skulle våga sig så nära huset. Mellan vedbod och huset är det bara runt 5 meter och däremellan står stubben... så de är inte så lite fräcka... de måste ha kommit via uppfarten till huset och passade såklart på medan ingen var hemma. En del av tomten är inhägnad så där sätter jag de växter jag är mest rädd om, utanför kommer jag såklart att satsa med på sånt som inte faller bambi i smaken (fast man vet ju aldrig, de kan ju ge sig på nästan vad som helst har jag läst).

Dagen idag har varit kall (runt 5 grader som mest) och blåsig så jag har inte alls varit ute så mycket som jag hade tänkt. Planterade en pion som jag köpte på min lilla tur igår och var ute och rensade en liten rabatt från alla kirskålsrötter jag kunde hitta men sen frös jag så jag var tvungen att gå in och ta en kopp varm choklad. Resten av dagen har jag bara stökat runt och egentligen inte fått gjort så speciellt mycket.

Var just ute och täckte mina nyinköpta magnolior eftersom det verkar bli frost inatt, just nu är det bara 1 grad ute... burr...

Sköt om er kära vänner, ses snart igen!

10 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Äch vad tråkigt, de som var så fina.

Det var kallt här idag också fast att solen skiner. Men på måndag skulle det visst bli varmare, det ska bli skönt.

Hoppas du har en skön kväll. Kram/veronica

Marina sa...

Oj så trist!
Här har vi haft ganska bra väder idag, särskilt första delen av dagen sen började det blåsa mer. Jag har rensat lite ogräs. Det blir så fint sen!
Hoppas bambi inte gör sig besvär mer. Kram!

Prillig sa...

Hej!

jag har också besök av rådjuren, förra året åt de upp mina penseer och de blev otroligt fina efter den hårda tuktningen! :-)

Numera köper jag en burk med nåt äckligt som rådjuren inte gillar. Det heter Rå´odör. Det är effektivt.

Ha en skön kväll.

Kram Britt

lillakolonistugan sa...

Åh nej vad tråkigt..sitter just och är i farten att åka till stugan..har inte varit där på några dagar..det skulle inte förvåna mej om vi får liknande syner när vi kommer dit..

Ha en skön söndag/Anne

Monica sa...

Hej !!!!
Trist ......klart de är ju så himla söta.....men vad synd att de äter så fina blommor......
Jag gillar ju iof hönsnät , tycker det är läckert ....men kanske lite trist att hänga in blommorna....Jag kan ingenting om trädgårdar och rådjur.......men .....kan man inte locka med nåt annat,så att de inte tuggar i sig vad som helst....?!
Ha en bradag,
Kram,
Monica

Krydda Livet sa...

Hehe klart jordgrävning kan ses som träning *fniss* Det kan ju vara riktigt svettigt och tufft faktiskt. Vad fina bilder. Jag önskar mig verkligen en egen trädgård när jag ser dessa. Hoppas helgen har varit bra.

Kram Josefin

Krydda Livet sa...

Hello :) Du har nåt hos mig om du känner för´t *blink*

Kram Josefin

Petra sa...

Vilken fräck Bambi och gotta sig på dina små söta penseer!
Vi har hägnat in våra 2000m² för hundens skull, men sen dess är plantorna i fred fråm harar och rådjur. Trevlig kväll, Petra

Anns Gröna sa...

Ja, de är söta på håll! Som tur är så brukar ju penseer var blomvilliga så de kommer säkert snart igen!
Kram
Ann

Floralis sa...

Hej!
Ja rådjur är vackra men attans så irriterande när dom var och knapra i sig dom där söta penséerna...
Vi brukar ha älgar som är och äter av buskarna vintertid. Inte heller så roligt... men vackra att se på dom också... men på håll! : ))
Ha det gott!
Anneli