torsdag 7 april 2011

Vilken blomkrona...

Minibloggträff...
Ja, igår tog jag, lilleman och lillvovven vita faran och brummade över till andra sidan stan och hälsade på Blomkronan (har träffat henne flera gånger men detta var första gången hemma hos henne). Men hjääälp säger jag bara. Söta lilla blomkrona, hur hinner du med? Plantor precis överallt men lite mysigt, som att gå omkring i ett växthus. :D

Hundarna busade, lilleman likaså...

Vi åkte ut och tittade på hennes odlingslott också... ojoj vilka planer hon har. Fick mig att åka hem och säga till sambon att nu ska jag minsann göra ett trädgårdsland på en liten del av tomten! :)

Blomkronan visar och berättar om sina planer, trädgårdshunden tittar på.

Eftersom hon nyligen fyllt år så bakade jag lite kladdkakemuffins åt oss och tog med mig. Piffade till dem med lite grädde och strössel. De söta muffinsformarna fick jag av min "Secret Santa" i julklapp, lustigt nog så var min hemliga tomte just Blomkronan. :D


Recept...
Så vännen, här kommer receptet också:

Kladdkakemuffins
100 g smör/margarin (flytande funkar också utmärkt)
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao

Smält först smöret och rör sedan ner resten av ingredienserna. För att göra tigervarianten jag gjorde så rör i allt utom kakaon. Ta sen en del (ca hälften) av smeten och blanda i ca 2-3 msk kakao i den ena delen men behåll andra halvan av smeten "vit". Smöra formarna, jag använder kokos för att bröa med, blir så saftigt och gott. Häll sen upp i muffinsformar (se till att de är stadiga) från båda smethalvorna och grädda i 175 grader i 20 minuter.

Visst ja, höll på att glömma... hade en liten bit blockchoklad i mitten av varje muffins också, la den bara på toppen innan jag skickade in dem i ugnen. Jag tycker de är så goda att de egentligen inte behöver piffas till med grädde men det skulle ju vara som minitårtor tänkte jag denna gång. :)

Vårtecken!!
Fick med mig lite jordärtskockor, två hallonbuskar och lite chiliplantor hem. Kunde inte låta bli att gräva ner hallonbuskarna direkt, de fick ett tillfälligt boende i en av plallkragarna (som jag inte rört på 1½ år). Det gick ju faktiskt att gräva i dem fortfarande även om gräset börjat ta över.

När jag ändå var där ute och grävde så hittade jag visst lite vårtecken också. Hade bara mobilen med då så inge vidare bilder men ändå vårtecken! :)


Fortfarande en del snö kvar runt omkring men ingen tjäle i kragarna. Ska ta bort kragarna och snickra ihop större ramar istället.

Frösådd rabarber från förra året, eller var det förrförra... överlevt har den i alla fall.

Både krokus och påskliljor börjar sticka upp lite här och där.

Tack snälla söta vän för en mysig dag!

Hoppsan vad mycket det blev på en gång, men så blir det ibland. Snart är det helg igen så jag passar på att önska alla en härlig vårhelg!

6 kommentarer:

Mia sa...

Vilken fin dag du har haft, vara på besök i andras hagar är bland det bästa jag vet, man lär så mycket. Våren är här och det spirar och gror, i år får du nog lite mera tid. Och dom bakelserna ser helsmaskiga ut :)

IreneL sa...

Vad roligt med minibloggträff!
Blomkronan träffade jag på mässan...en härlig tjej!
Ha en fin dag!

Mari sa...

Tack själv Mia, så kul att ha dig och Lilleman här <3. Det var så OTROLIGT gullit av dig att du tog med den fina kakan till mig, det värmde. Receptet... =) det blir nog att baka i helgen då altan är i ordning gjord, så man kan ta en fika med en super god kaka.

Ha nu en härlig helg så syns vi snart... då kommer jag med "silverpilen" över till dig.

@Irene kram på dig du är en härlig tjej du med =)

Mari sa...

Glömde säga att du fick så bra kort på Shaggy, hur var det med dom andra korten? har du lust att maila dom till mig?

Anonym sa...

Vad mysigt med minibloggträff! Jättesöta kakor och vad kul med vårtecken - i år hinner du nog göra lite mer i trädgården än förra året. Lilleman kan ju hjälpa till nu när han har egna verktyg! :-)
Kram

Laila sa...

Låter som en supermysig dag! Skönt att se att du har det lika risigt kring krokusarna som jag!:)
Fler tomatsorter börjar hojta på att omplanteras hos mig, vill du ha så säg till.
Kram