onsdag 13 april 2011

Trädgårdsfix...

Nu händer det verkligen grejer och jag har äntligen fått lite gjort i trädgården. Hade tänkt blogga direkt men dagarna... ja de bara fortsätter att rusa iväg så det får bli en snabb sammanställning så jag har lite koll på vad jag gjort.

11 april...
  • Spridit vallmofrön i trädgården, opievallmo och laxrosa pionvallmo.
  • Satt fransk vitlök i såbrätte
  • Klippt ner och rensat alla pelargoner jag fick av grannen i höstas. Bara EN av ca 25-30 st har dött så vår mörka källare/krypgrund verkar vara ett bra övervintringsställe. Nedlusade var de men nu har bladlössen har fått smaka på annat.
  • Krattat rabatter, bara början men lite lätt vårstädning i alla fall.
  • Skolat om tomat, chili, aubergine (som jag fått av Laila)
10 april...
Trädgårdsstök nere på tomten. Vi har fått två enorma granar fällda under vintern och nu har vi börjat röja undan dem. Men jösses vad vi kommer att få jobba framöver. Sambon kämpade på hela dagen medan jag fick hitta på lite annat också med lilleman, han var måttligt road över att titta på när mamma bar på granris.

8 april...


Fortfarande en del snö kvar men största delen av gräsmattorna är synliga, liksom rabatterna. Ut och städa inhägnade delen av trädgården... vinterns hundbajs är nu bortplockat... urk, ca 15 liter av denna vara hamnade i en svart sopsäck. Gräsmattan uppe vid huset krattad, i hopp om att snömöglet inte får samma fäste som förra året.
Tog en titt i pallkragarna och rabatterna men NÄÄÄÄÄ... det är inte sant!! I varenda rabatt och pallkrage hittade jag mördarsniglar!! De finns redan överallt, många ställen där jag inte ens sett några på tidigare och snön är ju inte ens borta än. Vad ska man göra??? Känns som att de håller på att vinna kriget... suck

Tänk vad det svänger snabbt, i söndags hade vi 15 härliga grader och sol, idag 4 grader och grått, grått och vi sitter inne i värmen framför en brasa. Det känns ändå skönt att i alla fall vara på gång igen lite nu. Väntar på lite sol så jag kan ta lite nya bilder... nu är snön borta och bl a krokusar blommar för fullt. :)

Ha en fortsatt härlig vecka!

6 kommentarer:

alegni sa...

jäkla sniglar! jag hatar åsynen av dem!!
synd att de ska förstöra den bästa årstiden för oss som de gör :(
fast annars är det ljuvligt med alla vårtecken.
kram
ingela

blomkronan sa...

Första bilden vad är det? iris?
Vad härligt att få lite gjort där ute, jag har bara jobbat och jobbat sista tiden känns det som =( Men i morgon ska jag ta en dag på lotten =) och dom har lovat sol i morgon JIPPI
i morgon ska jag täcka av bananen... ååå vad jag är nyfiken på om den har klarat sig =)
Kramis på dig

Anonym sa...

Härligt med lite vårjobb i trädgården! Men usch vad trist med sniglar, såg också den första häromdagen - liten var den men de växer ju fort... :( Måste sprida ut snigelfritt imorgon!!

Kram o trevlig helg!

Andersson's sa...

Prova att strö ut rikligt med hjorthornssalt, då bör dom stryka med. Luktar inget bra och är kanon på vanliga sniglar.
Lycka till!

Merja sa...

Fy sjutton för sniglar!!
Har inga mödarsniglar än i mina trakter som tur är. Men snart är dom väl här också. Verkar sprida sig snabbt!
Bättre är det då med vår värmen som gärna får sprida sig:) Trädgårdsarbete har det blivit här också lite smått.
Ha det gott!

Laila sa...

Även här har sniglarna kommit igång. Mördar dem på löpande band.

Vilken vacker iris du har! Blommar den redan?


Vad heter din franska vitlök och var har du köpt den?

Ha det gott!/Laila