söndag 15 november 2009

1-årsdagen firas förstås med en utlottning!

Tidigare ute i kylan "alldeles ensam", nu inne i värmen tillsammans med många andra härliga bloggare... vilken gemenskap...

Lite så kände jag faktiskt för ett år sedan. Innan jag började blogga hade jag själv följt många bloggar, läst en massa kommentarer och bara tänkt... hmm vilken gemenskap och vad gulliga de verkar vara där ute i "bloggvärlden". Kan det verkligen vara möjligt? Jag var kluven, undrade om detta bara var klubben för inbördes beundran (kan ju idag intyga att det inte alls är så) och om man någonsin själv skulle kunna vara en ibland dem. Jag kände mig faktiskt lite utanför eftersom jag förblev anonym även om jag lämnade spår efter mig. Kanske ska man testa... men vad har jag att ge någon annan?

Jag kastar mig uuuuuuut trots allt... jag gör ju faktiskt detta för att jag tycker det är kul och det spelar egentligen ingen roll vad andra tycker. Kan jag dessutom glädja någon annan så är det bara en bonus.

Jaa, nu sitter man här och kan man tänka sig, redan har ett år gått sedan jag började blogga. Ett år som gått otroligt fort, ett år med såväl upp- som nergångar, precis så som livet ska vara. Ett år då jag fått många, många nya härliga vänner via bloggen. De flesta har jag aldrig ens träffat men det känns som att jag känner många av er ändå, via bloggarna och via mail. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att bloggen skulle kunna ge så mycket värme, kärlek, gemenskap och inspiration.


Om inte annat så kan min familj och gamla vänner som jag lämnade på Västkusten för snart nio år sedan, ändå följa mitt liv lite grann. Jag har valt att hålla bloggen ganska anonym men för de som verkligen känner mig så kan ni säkert läsa en hel del mellan raderna. Bloggen handlar ju om mitt liv och mina intressen och de ändras ju lite efter årstiderna. Jag började med mycket pyssel och inredning men ju närmare våren och sommaren kom, desto mer flyttade jag ut i trädgården och bloggen fick följa med. Såå, till slut blev detta nästan en ren trädgårdsblogg eftersom det trots allt är mitt största intresse idag. Nu är hösten här och jag kryper in i mitt lilla ide igen. Det kliar i fingrarna och pysslandet är åter igång...

Utlottningen
- är nu avslutad! (5/12-09)
Jag är glad att jag hittat bloggandet och allt bloggen gett mig och vill fira detta tillsammans med er. Så vad passar bättre än att ha en liten utlottning? En utlottning som går i mina favoritfärger zink och silver.Två vinster hade jag tänkt men den som vinner första pris får välja pris, tvåan får såklart det andra.
  • Den ena vinsten är ett jättesött hjärta i zink med två små lyktor på och en påse av mina egna fröer från Silvermartorn (första bilden i inlägget).
  • Den andra vinsten är en liten charmig zinkburk, perfekt till lite smått som kan få oss att må bra. I burken ligger nu ett litet doftande kuvert med lavendel (andra bilden i inlägget).
Vill du vara med i utlottningen så lämna en hälsning i detta inlägg senast den 4 december. Har du ingen blogg så behöver jag också din mailadress (vill du inte skriva den i hälsningen så maila mig den).

En kommentar i detta inlägg ger en lott, en länk i din blogg med bilden ovan ger dig en extralott. Kom ihåg att skriva i hälsningen om du länkar.

Lycka till så ses vi snart igen!

93 kommentarer:

Marina sa...

Så bra du ebskriver bloggandet! Jag håller med om att det ger mycket värme o gemenskap. Inte alls bara för inbördes beundran.
Pyssla vill jag gärna nu men hinner inte så mycket och idag när jag hinner så är jag förkyld och orkar helt enkelt inte. Har virkat lite på min väska i alla fall.

Jag vill så klart gärna vara med och ha chans att vinna! Kram!

Hannele sa...

Grattis till 1-års dagen, kram.

Marie//Tekla Maräng sa...

Ett stort GRATTIS till dig min vän.
Det har varit och är så roligt att få följa med i din bloggvandring genom årstiderna och det är ju som du skrev upp och ner som livet självt. Härliga vänner hittar man iaf i bloggvärlden.
Klart jag vill prova lyckan hos dig och länkar i min vänster spalt.
Varma kramar Marie:)

Anja sa...

Grattis till ettårsdagen!
Du skriver och resonerar så klokt, så klokt!
Själv har jag bloggat drygt två år nu och aldrig kunde jag väl tro att det kunde ge så mycket som det faktiskt har gjort./Anja

Mia sa...

Självklart vill jag vara med och fira din ettårsdag, och länkade lika så gott i bägge blogger :) Grattis !!

Therese sa...

Grattis grattis! Jag är naturligtvis med glädje med i din fina utlottning, för så här i snor och febertider hade det inte varit dumt att få gömma lite piller och nässpray i den charmiga burken...
Varma kramar
Therese - Sockenvägens Söta

TEFROSSA sa...

Klart man vill vara med i din utlottning! Jag länkar också.

Och grattis till ettårsdagen!

Kram,
Lena

Gammelbålsta sa...

Hej!
Grattis på 1-års dan.. Jag är gärna med i din fina utlottning och länkar så klart. Ha det bra Hälsningar Aydan

ANNIKA sa...

Jag är med i tävlingen och hoppas på turen...
gustafsson.57@hotmail.com

mitt gröna hjärta sa...

hej och grattis!!! Känner verkligen igen mig i dina ord, bloggandet har givit så otroligt mycket på kort tid! Självklart vill jag vara med i din utlottning och jag länkar från min sida. Må så gott! Jenny

Annika Christensen sa...

Hej Mia!
Tänk vad tiden går.
Grattis till ett år.
Burkar är det bästa jag vet men jag har ju alrig någon större tur men önska är ju ok.
Ha en skön vecka
Annika

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hej Mia!
Jag känner allt igen mig i det du skrev. Jag tänkte också så innan jag började blogga. Jag trodde att det absolut inte var nåt för mig. Men...vad fel jag hade.
Det har fört med sig att jag "träffat" en rad nya underbara människor som alltid (iaf för det mesta)gör mig glad. Jag har tom rensat lite i bekantskapskretsen, såna människor som ändå bara gör en illa. Nej såna behöver man faktiskt inte...Men, bloggkompisar, dom är jättebra att ha :O)

1år??? Är det så länge sen? Tusan vad tiden går. Hoppas att du blir kvar många många år till. Kusligt att du var inne på min blogg samtidigt som jag var på din.
Grattis till 1 åringen. Jag är självklart med i din tävling, länkar såklart. Må så gott. Kram

Lilla Blanka sa...

Hej Mia!

Stort GRATTIS på 1-års-dagen!!!

Ja bloggadet för med sig en massa roligt som man aldrig skulle kunna föreställa sig!

Vad mysigtdet såg ut mer lyktan och dokumentet i förra inlägget!

Vackra vinster också!

Kram
Mia

Hjärtat Mitt sa...

Kan bara hålla med om allt du skriver!
Inte hade man en aning om vad man gav sig in i, men så roligt det är med alla nya bekantskaper.

Är det redan ett år? Tänk vad fort det går.

Självklart vill jag vara med i din utlottning och jag länkar.

Ha en underbar vecka!
Kram Mari

Atelje Skärvan sa...

Hej!
Det var tänkvärda ord du skrev om bloggandet,men visst är det kul,jag började blogga i maj.
Kram Agneta

Gillberg sa...

Jag vill väldigt gärna vara med i Din utlottning!! :D

Länkar såklart för extra vinstchans!

Mvh Ellinor på Gillberg

Kika gärna in till mig. Jag har också en utlottning för att fira mitt 1-årsjubileum! :D

Love and Be Proud sa...

Hej Mia & grattis! Blev alldeles rörd av ditt inlägg så här på morgonkvist :-) Det kändes så innerligt!!! Lägger in mig som följare!!! ;-) Vill gärna vara med & tävla länkar här:http://taevlingsbloggen.blogspot.com/2009/11/hjarta-i-zink-412.html

Kom gärna och hälsa på har också tävling hos mig:
http://lovebeproud.blogspot.com/

Ha en underbar vecka!!!!

alegni sa...

yes, precis så är det! det där med klubben för inbördes beundran har jag också fått höra av oinvigda, men de får leva i den tron. själva vet vi ju bättre :)
grattis till din ettåriga blogg. hoppas det blir många fler år så småningom!
jag vill givetvis delta i din utlottning och länkar från min sida.
kram
ingela

Karin Lindström sa...

Hej Mia!

Tack för titten hos mig. Jag tror inte jag varit här hos dig förut, men jag kommer gärna tillbaka. Vilken bra ide att ha ett växtarkiv med den andra bloggen! Jag är också en trädgårds älskare men lägger inte ner hela min tid på den. Som väl är så är vår gammal och det kommer många perenner ändå!

Jag tävlar gärna nu när jag hittade hit!

Ha en bra vecka!

Karin

Ps hör av dig om brödet blev gott:)

Marianne Sören sa...

Hej Mia! Tack för en trevlig blogg! Jag har en liten lista bloggar som jag har lite koll på men din tillhör deffinitivt de jag läser helst. Jag är särskilt förtjust i det rogivande fågelkvittret i bakgrunden. Ser fram emot fortsättningen!
msottosson@gmail.com

Therese sa...

Jag är gärna med i utlottningen. Har länkat på min blogg http://tavlings-bloggen.blogspot.com/2009/11/vacker-zinkljusstake-412.html

Monica sa...

Hej Mia,
grattis på 2-årsdagen. Och grattis för du har vunnit en av bilderna i min utlottning.
Mejla din adress så kommer den med posten.

Och jag vill självklart vara med i din utlottning. Jag länkar.

Hälsningar Monica

Monica sa...

Oj jag slant på tangenterna grattis på 1-årsdagen ska det vara...Monica

Anonym sa...

Grattis på 1-års dagen!
Klart jag vill vara med och tävla.
Hälsningar från Maj-Len

Jag har ingen blogg så:
mlaymark@gmail.com

Ika sa...

Gratulerar till ett års dagen!!

Agneta sa...

Grattis till 1-årsdagen! Jag hittade din blogg i dag och jag återkommer gärna för att läsa mer. Jag vill vara med i utlottningen och har länkat från min blogg.

Anonym sa...

Hejsan!

Jag vill gärna vara med och tävla om de fina sakerna.

Hälsningar Jenni
jenni.ahlgren@gmail.com

carina sa...

Hejsan Mia!
Naturligtvis vill jag vara med i din fina tävling....jag hoppas på tur.
Jag kommer att vara bortrest till den 8 december, men har jag tur så finns det en vinst som väntar på mig när jag kommer hem :)
Kramar//Carina

NinaH sa...

Oj! Din tävling höll jag på att missa!!!;-) Vill jag ju inte! Så roligt att ha mött" dig här i blogvärlden! Ju! Vill förstås vara med och hurra för din trevliga blogs ett-års-födelsedag!
Såklart jag länkar till din blog & tävling också!

Villa Solgården sa...

Är, som jag skrev i ditt senaste inlägg, jätteglad för att du började blogga! Din blogg är helt klart inspirerande! :)

Jag länkar till dig med bilden i mitt nästa inlägg!

Kram

Irma sa...

GRATTIS!!!!Vill gärna delta!!Länkar här:

http://soedermalmskan.blogspot.com/

Fama sa...

Gratulerer med dagen. Et fint resultat på kun et år!

Hilsen Fama

anihaarb@online.no

Karin / Livsluft sa...

Hej och grattis till ett år på bloggen. Kul att du har så fina upplevelser av den. Det har jag också,fast jag bara har haft min blogg här i knappt tre månader.Det är otroligt så fina och goa människor man möter här!!Det är kul!
Jag är gärna med i din söta utlottning. Vilket vackert zinkhjärta! Jag älskar allt i zink!
Jag länkar med din bild i min bloggs sidebar.
God fortsättning på veckan nu och ha det riktigt gott!/Kram Karin

linéa sa...

Du har så rätt! Precis hur bloggandet är för mig med, och jag kan bara inte sluta. Ibland blir det några längre pauser. Jag är gärna med i utlottningen. Ha en fin dag. :-)

Fokus mot framtiden sa...

Hejsan
surfar runt lite i väntan på att klockan ska bli yogadags och hittade hit.
Mycket trevlig blogg och varför inte ta chansen att vinna i din utlottning :))

Önskar dig en fin onsdagskväll.

Lotta sa...

Hejsan!
Kom hit till dej via en annan blogg och skall definitivt vara med i din utlottning.
Länkar med bilden från min blogg.
Lotta

Skoogstrollet sa...

Tjingeling!

Din blogg tillhör ju en av dem jag gärna läser och har följt ett tag. Det måste vara roligt att kunna fira året och se tillbaks vilka projekt du genomfört.

Visst är det härligt att man kan förena intresse med dokumentation och samtidigt få trevliga bekantskaper på köpet.

Så jag tävlar gärna för att fira ditt första år. Det vackra fröpaketet med något nytt lät trevligt och ljusstaken var jättefin. Länkat har jag redan gjort såklart! Nu hoppas jag bara på turen hos Fru Fortuna.

Nina sa...

Vill gärna vara med i din utlottning och vilken fin blogg du har!
Mvh Nina

Jessica sa...

Hej Mia,
tänk vad fort ett år går!
Tror att vi "följt" varandras bloggar nästan från början. Jag började också i November.

Är gärna med i utlottninge, har länkat hos mig!

kram
Jessica

Titti sa...

Hej! Jag vill Självklart vara med och fira din ettårsdag, och jag länkar ifrån min blogg. Kram

lolla sa...

hejsan
vilka fina vinster du lottar ut jag är gärna med.
länkar hos mig uner kategorin tävlingar
kram lolla

Maria Berg sa...

Tänk vad fort ett år går
och tänk om man dessa kunde få!

/Maria Berg

Merja sa...

Här föll jag på att missa hela din utlottning...
Kul att du också gillar bloggen och allt den ger tillbaka.
Har länkat:)

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Hej,
Vill gärna vara med i utlottningen i din tävling med jättefina vinster. Länkar till dig från mig. Ha det gott. /Ingela

lillakolonistugan sa...

Grattis...ja visst är det kul att blogga, jag skulle bara visa familjen men det var ju bara roligare och roligare att hålla på så jag hoppas du fortsätter ett tag till :)

Självklart vill jag vara med på din fina tävling och länkar från bloggen också så det blir en extra chans.

Ha en riktigt skön kväll/Anne

Livsnjutaren sa...

Grattis till bloggens födelsedag!

Javisst är det skoj att blogga och så många vänner man får.

Jag länkar din tävling i min blogg och håller tummarna att jag har turen med mej.

Ha det bra!!

Ulla-Kristiina sa...

Grattis till1-års dagen!
Jag är gärna med och länkar på min blogg.

Ulla-Kristiina/Kattojenyli

evamar sa...

Grattis!

Även jag vill vara med och länkar:

http://evamar.blogg.se/2009/november/zink-och-silver-4-december.html

suss sa...

Grattis, grattis! Jag är gärna med i din utlottning!
= )

Lena/isis sa...

Vill jätte gärna vara med. Jag har länkat på min blogg. Ja visst är det helt underbart kul det här med bloggandet. Ger mig också sååå mycket. Kram Lena/isis

Anna-Lena sa...

Hej!
Tävlar gärna.
Ha det gott.
Mvh/Anna-Lena

Lillan sa...

grattis grattis. jag är gärna me i utlottningen. har länkat här: http://tavlingstipsarna.blogg.se/2009/november/zink-hjarta-fron-zinkburk-lavendel.html


bara ääälskar hjärtat!

mail: litenmentuff@live.com

PyretPepsi sa...

Grattis till 1-åringen får jag lov att säga!
Vilka härliga priser du har och jag är gärna med.
Har länkat:
http://pyretpepsi.blogspot.com/2009/11/vinn-ett-jattesott-hjarta-i-zink-med.html

monika sa...

Är självklart med. Vilka fina priser.

vh
Mamma Monika
6048gustafsson@telia.com

Rora sa...

Grattis!!!

Jag är gärna med!
Länk:
http://contests.blogg.se/2009/november/hjarta-i-zink-mm.html


mejl:
vgokuv@yahoo.se

Mima Design sa...

Åh vad fin! skulle bli en perfekt julklapp till min mor!
jag vill vinna.

Gabbies sa...

Grattis till ett år! Jag är gärna med o tävlar. Länk: http://coolatavlingar.blogg.se/2009/november/zink-och-lite-annat.html

Hoppas på tur!

Anne B. sa...

Är gärna med! Fina vinster.

abackman66 at hotmail.com

sandra sa...

Vad vackra priser! Hoppas jag får ta del av dom =) och ett STORT grattis till dig!!

http://benjerryglass.blogg.se/2009/november/zink-och-silver-4-december.html#comment

mvh sandra
sandra-le@live.se

GOD JUL!

syster yster sa...

Grattis på ettårsdagen som bloggare!
klart jag vill vara med i utlottningen.

syster yster sa...

Skickar en kommentar till lyckades länka bilden på min blogg.

jessie sa...

Åh Grattis till 1 årsdagen! Jag vill gärna vara med och tävla om de fina priserna! =)

Har länkat till tävlingen i min blogg här: http://jessiestavlingsblogg.blogg.se/2009/november/vinn-zink-och-silver.html#comment

Och här är min mailadress: Jesssica.blogg@hotmail.com

Ha det så bra!
/Jessica

Carita sa...

Grattis på 1 årsdagen :)
Jag är gärna med i utlottningen. Verkar vara fina priser. Har länkat här: http://caritatavlar.blogg.se/2009/november/zink-silver.html.

Ha det gött! /Carita.
turkost@gmail.com

Anette sa...

Grattis på ettårsdagen! Klart jag vill vinna och jag har länkat på min blogg! /Anette

Åsa sa...

Ja visst är det helt otroligt det här med att blogga. Jag trodde inte heller att jag skulle fastna, tyckte poängen var meningslös. Samt att jag är den som bara älskar att skriva förhand. Men nu så, jag älskar de o man kan göra de precis till vad man vill o om precis vad man vill också. Så kul! O som många säger "vem ska läsa, vem bryr sig o hur mycket ska man skriva"... alltså det finns ju inga gränser, bara du själv.

Tackar hemskt mycket för en fin sida som jag inte mött förr. Kul med lite annat o nytt framförallt att följa :)
Vill väldigt gärna vara med i lottning ;) Spännande! Det gav mig själv ev. idéer, tack!
Ska länka till dig på min sida. Kanske inte går med en bild, annars får det bli en länk till bloggen bara om det är okej.
Kram kram Åsa

minvitamin sa...

Hej där!
Storkna inte nu, men här kommer ytterligare en som vill vara med i din tävling!
Länkar och håller tummarna:)

Therese sa...

Stort grattis till ett år :)

Självklart vill jag vara med och tävla om denna fina vinst!

Länkar i min blogg:
http://tostberg.blogg.se/tavlingar/2009/november/zink-och-silver-4-december.html#comment

En amatörs trädgård sa...

Hej och grattis till ett år som bloggare. Själv är jag ny på detta och att läsa din blogg är både roligt och inspirerande. God fortsättning med bloggandet. Kommer att lägga upp en länk på min blogg.

Maria fra Idekroken sa...

Jeg blir gjerne med i konkurransen din :)
Jeg tenkte også sånn som deg i begynnelsen. Men som du sier, det er noe helt annet nå.
Kjempekoselig å få mange koselige tilbakemeldinger ;) Alltid noe hyggelig :)

Klemmer fra meg

En Mölnbobos Liv sa...

Jag är gärna med i din utlottning! Jag känner också att jag lärt känna en massa folk och även fått goda råd och tips via min blogg.

Här har jag tipsat om din utlottning

http://miashem.blogspot.com/2009/11/1-arsdagen-firas-forstas-med-en.html

info@annakarlsson.se

Anonym sa...

Grattis till 1-ars dagen! :) Jag ar garna med i din fina utlottning :)
maria.bmast@gmail.com

Anonym sa...

är gärna med och tävlar (:
kram johanna-sofia
tuggummitatuering@hotmail.com

Emma - inredning och annat kul sa...

Jag är vääldigt gärna med och tävlar

Heidi sa...

Vill oxå vara med och tävla om så fina saker. Grattis till 1 år av bloggande!

R♥sida sa...

Vad fint! :) Jag är med. ♥

rosida@spray.se

Jessica Sthyr sa...

VIll också vara med och tävla! :D

Eva sa...

Jag är gärna med och tävlar!

Tova sa...

Är jättegärna med i den fina utlottningen ;D

Kramar
ectricgirl@yahoo.se

Pyssel och Trams sa...

Jag vill också vara med!=)
Länkar i högerspalten på min blogg!

Mvh Anna

Anonym sa...

Jag vill gärna vara med och tävla om dessa trevliga vinster!

Susanne

C. Tvillingmamma sa...

Känner igen mig oerhört mycke...ny bloggare sen två månader...men så mycke de ger! Både självinsikt och feedback,kan inte bli bättre :)
Härligt!
Jag hoppas på vinst :)

Anonym sa...

Buona fortuna!!!Un saluto SAmy

samy77samy@yahoo.it

Jennie sa...

Först vill jag önska en trevlig advent, tänk snart är det jul :) Sen vill jag också gärna vara med i tävlingen, jag länkar till dig på min blogg.. Ha det gott!

Eva sa...

Klart jag vill vara med på Din utlottning....Ha det gott...

Alla kan sy sa...

Jag är gärna med och testar min tur!

Pernilla sa...

Jag är gärna mehttp://pernillastavlingsblogg.blogspot.com/2009/11/zink-412.htmld! Har länkat här:

Pernilla sa...

Oj, var nog lite snabb, länken ska vara så här: http://pernillastavlingsblogg.blogspot.com/2009/11/zink-412.html

IreneL sa...

Grattis på årsdagen! Jag är gärna med i din utlottning! Ha det bra nu! / Irene

Anonym sa...

Grattis till 1 år som bloggare! Jag är gärna med och tar en lott: jenny-l@passagen.se

Hälsningar Jenny

Anonym sa...

ja jag vill också vara med på utlottningen av så vackra saker !

Birgitta sa...

Hej! Jag har totalt missat din tävling. Men nu kommer jag i sista minuten och vill gärna vara med och försöka vinna något hos dej.
Kramar Birgitta

Bea sa...

Vill gärna ta chansen i ditt lotteri, men det är några före mig ser jag :)

Så fint du beskriver bloggandet och visst har jag tänkt många gånger varför gör man allt detta!?
Men, gemenskapen och all den positiva respons man får och inte minst alla vänliga kommentarer.
Kram /Bea

'Gumman' sa...

Tänk vad ett år går fort.
Grattis till ditt första år som bloggare.
Önskar dig många trevliga "bloggår" till.
Kram7Ann.