onsdag 19 augusti 2009

Nya överraskningar...

Överraskningarna tar aldrig slut...
I våras köpte jag en vit julros med rosa inslag på trädgårdsmässan som blommade så fint i uterummet hela våren. Sen planterade jag förstås ut det och hoppades att jag skulle få se de vackra blommorna igen nästa år men se så den ser ut idag:


Den står i full blom nu i augusti... och detta ska man kalla för julros?! :)

Dagliljor...
Dagliljor och liljor över huvud taget bara älskar jag, gillar bladformen och än mer de vackra blommorna, trots dess korta blomtid. I våras flyttade jag hela min dagliljerabatt till den plats där de står idag och har bara hållit tummarna för att de ska ta sig. Visst har de gjort det och blommar du som allra mest.
Sen har vi då min lilla, afrikas blå lilja...
Som jag väntat på att denna ljuvliga blomma ska slå ut. Jag köpte en blå men vet inte om jag blev glad eller besviken när det nu efter 3½ år börjat slå ut sin första blomma... kanske bara förvånad... för inte är den särskilt blå...

Jag gillar ju vitt så ja, varför inte... även om förvåningen var stor då jag hade sett framför mig att den skulle vara blå. :)

Nu rullar allt på som vanligt igen, jobb, jobb och jobb... när jag väl kommer hem så är jag mest trött men förhoppningsvis är det bara tillfälligt. Jag kikar in här så fort jag har tid och ork men denna veckan har jag knappt orkat kolla mina mail efter jobbet... hoppas krafterna snart är tillbaka. Försöker komma ut på en liten trädgårdsrunda varje dag men hinner inte riktigt göra något, kanske på fredag då jag är ledig.

Ha en fortsatt härlig vecka, sommarvärme utlovas här i krokarna närmsta dagarna!

10 kommentarer:

Thorins Trädgård sa...

Vilken fantastiskt snygg blomma, Afrikas lilja. Tog det 3,5 år innan den blommade? Det var väl i och för sig värt att vänta på :D

Ha det bra och somna inte över tangentbordet...

/Marit

Carol sa...

Lovely blooms and the metamorphosis of the ... I think agapanthus is great. I love your sounds! No language barrier there!

Mia sa...

Julrosor är väl fina även i Sugusti, tycker nu jag. Här är så mycket snö att jag hade knappast hittat dem om jag så grävde i slutet av december.. Dagliljerna är ljuvliga, "afrika" också :)

Njut i din trädgård sa...

Jag föredrar dem vita! :) Grattis!

Camilla på Trädgårdsliv & Design sa...

Vilken lycka med vit afrikansk blå lilja! Avis! Och julrosen som gått och blivit en augusti ros är ju helt underbar!

Kul att se, ha det gott! Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Mia, roligt att du är med i min utlottning. Du, nu ska jag kolla min julros också, den har inte blommat alls. Kanske den också gör det nu.. Så fina foton du visar.
Kramar AnnaMaria

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hi hi, jag tror att världen är lite upp och ner. Julros i augusti, men ack så fin. Jag var nyss in i en annan blogg och där handlade dagen sinlägg om jul, sånger och julpyssel ;)
Vilka fina liljor du har, jag njkuter gärna av dom ett tag till. Ha det bra. Kram

Anja sa...

Lite ovanligt måste det väl ändå vara att ha blommande julrosor nu?!
Agapanthus är alltid lika imponerande!/Anja

Thorins Trädgård sa...

Hej igen, jag kollade på inlägget innan igen och måste bara kommentera den stackars mannen i rhododendronbusken. Är det en symbol för alla äkta makar som kanske får slita mer i trädgården än de egentligen vill :D

Eller är det en försvenskad, trädgårdsvariant på skriet?

http://4.bp.blogspot.com/_4dpNH8bGqhw/Socmt-Tn1mI/AAAAAAAADBo/S4Y_LaEF27I/s1600-h/ghost.jpg

Superkul i alla fall även om jag är tveksam till om jag skulle vilja se den i min trädgård.

/Marit

Hannele sa...

Så mycket fint, vackra överraskningar,
kram.