fredag 7 augusti 2009

Bland grodor och konungar...

Tragiskt men sant, semestern börjar redan lida mot sitt slut men nu har vi i alla fall riktig sommarvärme. Så skönt!! Tre veckor går fort även när man inte gör något speciellt och på måndag är man tillbaka på jobbet igen... puh... känns tungt just nu...

Trädgården igen, ja det är nästan där jag bott hela sommaren tillsammans med både vilda och tama vänner och ovänner... alla verkar trivas lika bra. Fjärilar har vi i mängder, några så diskreta så att man knappt ser medan andra lyser upp med sin fulla prakt.Donna i dammen trivs som fisken i vattnet, så bra att hon tom tog sig friheten att gräva en 1 dm djup grop bredvid dammen, lägga ett ägg för att sedan snyggt och prydligt sopa igen alla spår igen. Jag grävde försiktigt upp där dagen efter och hittade ägget men det är ju obefruktat så inga bebisar att vänta.


I en av rabatterna vid uppfarten har jag under hela sommaren haft en inneboende. Han var bortrest ett par dagar, nästan så att jag trodde att han hittat en ny bostad. Jag fyllde igen hans lilla håla igen för att nu i veckan åter hitta honom på plats i sitt gamla bo. :)


Ja paddor och grodor har vi verkligen gott om på tomten, liksom snokar. Denna snok hittade jag vid min lilla köksträdgård. Han hade just fångat en padda som han lyckats svälja halva av. Trots att jag smög så släppte han sitt byte för att hålla koll på mig. Lämnade honom ifred och hoppas att han fick avslutat måltiden sen.Salamandrar, den mindre modellen har vi också. Otroligt söt liten rackare...


Ännu fler herptiler... en kopparödla äter daggmask. Hihi, kul att se så mycket liv här...


En del djur är mer uppskattade än andra. De slåss ju nästan om blommorna...


Har ni tagit er ända hit så kommer nu några pinsamt dåliga bilder tagna i mörkret igår kväll. Min sambo kom in med andan i halsen och sa "Ladda kameran och kom!". Där står den, skogens konung och mumsar glatt på vårt äppelträd. Stod säkert i en halvtimma och fotade och tittade på denna gigant. Trots att vi ibland tjoade och visslade så tycktes den inte bry sig om någonting annat än våra äpplen och alla skott som kommit på vår fällda björk. Skönt, då slipper jag klippa dem...


Ja, det var det... riktigt dåliga bilder men ganska maffig konung med horn som var på tillväxt, så förmodligen var den ganska ung.

Den härliga värmen tycks hålla i sig även idag så nu blir det frukost på verandan!

Ha en alldeles fantastisk dag mina vänner!

11 kommentarer:

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Oj vilken djurfauna du har på gården. Ormar är inte direkt min favoritart så jag är ganska så glad att vi har lite av dom häruppe.
Men älgar, det finns det omän lite mindre eftersom det är så mycket björnar här. Vad festligt att du har en älg ipå gården, men attans om han äter upp ala äpplen och trampar ner dina fina växter.
Hoppas att du får en trevlig helg. Kram

Hannele på Hisingen sa...

Underbart liv du har, så ska det vara, trevlig helg, kram.

Merja sa...

Vilket djurliv du har hos dig!!
Alla är välkomna till mig utom snokarna...tja älgen fick nog också stanna kvar i skogen.
Fina bilder!!

Ika sa...

Reptiler är ingen större favorit i min trädgård.
Tråkigt att din semster närmar sig sitt slut. Vi får hoppas på kanonväder de sista dagarna då.

'Gumman' sa...

En verklig levande trädgård.
Alla ser ut att trivas i din trädgård.
Trevlig helg.

Carol sa...

What a wonderful post! Love all your creatures and I do not think your pictures of the moose are bad... it is great to be able to see forest king! Yikes! Hope he did not eat too much! I have to tell you that when I first loaded your blog, I nearly jumped out of my chair to run fetch my camera as I heard sounds I did not recognize!!! It is your wonderful nature sounds. Love it! The one thing that always seems to be missing is all the wondrous sounds that abound. Thanks for the inspiration! Regards! Carol

Britt sa...

Det är ju ett litet zoo ni har på gården//Britt

Anns Gröna sa...

Håller med Britt - ni kan ju nästan ta inträde för besökare.
Grodor har vi också en hel del, misstänker även att här har flyttat in en padda. Tycker grodorna är små trevliga inslag i haven, är inte så förälskad i paddan dock. Hittas han får han väl flytta ner i skogsdammen en liten bit härifrån.
Ha det gott!
Kram
Ann

Betongängeln sa...

vilka härliga djurbilder...***
Kram
annelie

Njut i din trädgård sa...

Oj vad mycket djur! Fantastiskt att du kan vara så avslappnad med orm på tomten. Jag önskar jag inte var så rädd för ormar. Coola bilder!

Annika Christensen sa...

Oj oj rena djurparken...
Sniglar har jag med men någon älg lär jag nog inte få se.
Många fina bilder.
Annika