fredag 25 maj 2012

Majrunda i trädgården...


Det händer så mycket nu så jag hinner inte med. Först ville våren knappt komma men sen small det bara till och allt kom på en gång. Kameran har jag i högsta högg hela tiden nu för tiden men värre blir det när jag ska sätta mig vid datorn, då kommer alltid något annat (läs lilleman) och hittar på bus. Nåja, livet rullar på i en rasande fart men nu tar vi en sväng i trädgården...  :)

Något jag länge drömt om, är en alldeles egen liten äng med kungsängsliljor. Planterar nya varje år och titta... snart är ängen min. 

Från det vackra schackrutiga dyker vi ner i en närliggande rabatt, min påbörjade julrosrabatt. Fantastiska blommor de där julrosorna, de blommar ju i en hel evighet.


Tulpanerna började blomma men blommade också över ganska snabbt.  

Ginkgon tror jag varje vår att den strukit med, men icke denna vinter heller. Den är bara aningen svårväckt som det verkar.

På frukt och bärfronten ser det än så länge väldigt bra ut också. Vita jätten (vita vinbär) har massor med blommor...

För att inte tala om vårt gigantiska körsbärsträd... hihihiiii. Det bästa av allt är att det räcker till både oss och fåglarna. :)

Och så avslutar vi med en lite skuggig uppfart, där en del trots allt vill blomma ändå. Lungört och vintergröna verkar trivas överallt.

Ja, det var allt för denna gång. Försöker kämpa på i mitt lilla växthus och området däromkring också. MASSOR med jobb återstår, får se om vi kan ta en tur dit nästa gång...

Ha en fantastisk majhelg!

2 kommentarer:

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Vilken härlig våräng!
Kram

Växthusmadam sa...

Det är verkligen en helt otrolig blomning i år på det mesta! Mina kungsängsliljor behagade dock inte dyka upp i år alls, de verkar ha strukit med i vinter! Din äng ser ju verkligen lovande ut!
Ha en skön helg!
Växthusmadam