måndag 5 september 2011

Svamppromenad och besök...

Var ute på en härlig sensommarpromenad med bästa grannen idag. Blåsigt men 22 varma grader. Grannen passade på att spana efter svamp också, ett riktigt hösttecken för mig. Även jag spanade men åt henne (äter inte svamp själv). Redan innan promenaden hann börja, hittade vi dessa på vår tomt:

Två stora fina Karljohan och en björksopp... ätbara enligt somliga då. :)

Andra läckra svampar (fjällig bläcksvamp) hittade vi också längs vägen...

Tog också en sväng ner på tomten och tittade till växthuset. Ja det står kvar, fortfarande orört och tomt. Jag har fått så stora och fina plantor av kärleksört av grannen, som jag tänkte plantera i närheten av växthuset, som en liten häck tror jag. Tre av sju stora krukor har jag hunnit bära ner... men efter dagens upptäckt är jag glad att jag inte hunnit bära ner alla.

Titta så de ser ut nu!!!! Inte en knopp är kvar, knappt några blad heller... :( Vem äter kärleksört???

Hmm.... bredvid krukorna hittade jag detta:

Rådjur alltså, ska man börja bråka med dem nu igen suck... nallat blad på nyplanterade äppel- och päronträdet hade de också gjort. :(

Hade missat att stänga inhägnaden runt växthuset helt... eller så har de hoppat över. Ja, jag kanske får tänka om med kärleksörten alltså... hmm

Imorgon väntar en stor dag för lilleman som fyller 1 år, det blir minikalas med hans bästis. :)

2 kommentarer:

Home No.1 sa...

halloj! Vilka svampar ni hittade!!! jag är ingen svampkännare, så här blir det mest kantareller!
Kram Annica.

Anonym sa...

Grattis lilleman! :-) Hoppas kalaset är trevligt. Vad trist med kärleksörten, de äter ju allt de där typerna! Hoppas inte de kan hoppa över inhägnaden utan att du kan skydda växthuset med den.

Kram