måndag 19 september 2011

Höst eller vår??

Tog en liten runda i trädgården i helgen, för att se hur trädgården sköter sig. Döm av min förvåning när jag möttes av den här:

Japp, blodhäggen står i blom... för andra gången i år hmm...

Mina söta fransktrift... har börjat gro men inte riktigt på det sätt jag hade tänkt...Några blommor beter sig i alla fall normalt för årstiden...

Favoritnävan blommar om, som den brukar och lyser nog upp ännu mer med sin sena blomning. Står där så fint framför överblommat kungsljus.


En liten, liten del av blodgräset vid dammen har tydligen överlevt och lyser upp med sina röda men lite ynkliga strån. :)


Rudbeckiorna, liksom höstanemonerna blommar för fullt.
Och så jätteverbenan åhh vad jag gillar den, som min bästa granne har frösått. Nästa år ska jag så egna i massor, gäller bara att komma ihåg det i tid. :)


Det är nu tre år sedan jag planterade blåregn och rosen New Dawn vid pelaren. De verkade aldrig riktigt ta sig men NUUU, i år så äntligen har de satt fart mot högre höjder.


Under rododendronen blommar fortfarande dessa små rosa stjärnor, minns inte namnet men de börjar blomma redan på våren och håller igång hela säsongen. Sprider sig väldigt snabbt men är lätta att rensa bort om man inte vill ha dem. :)


Ett litet kungsljus har just börjat blomma i grusgången.
Avslutar med en glad överraskning...

Hade turen och vann ett paket med vårlökar från Odla.nu. Vilken tur, jag som hållit hårt i plånboken och inte köpt en enda lök i år. Nu blir det till att gräva lite i alla fall. :)

Hoppla vad långt det här blev, tydligen en hel del som blommar fortfarande... ja, så blir det ibland. Allt eller inget verkar vara min grej nu för tiden... :)

Sköt om er tills vi ses igen!

4 kommentarer:

blomkronan sa...

Härligt med så mycket blom fortfarande i din trädgård =)
Tyvärr så har nog hösten kommit nu! Dax att boa in oss...

kram Mari, och Grattis till vinsten!

Anja sa...

Ååhh! Jag behöver sådan kompis som du: Kan du inte visa mig hur man gör när man håller hårt i plånboken;)))?
Du kanske håller kurser eller så;)))?!
Jag förstår att du blir glad när du överaskas av omblommare/Anja

Anonym sa...

Vilken tur att du vann! Jag såg tävlingen när jag redan hade köpt det jag hade tänkt så jag tyckte inte det var nån idé att vara med... :) (Vinner aldrig nåt ändå så ;))

Kram!

Laila sa...

Grattis till vinsten! Ser att det är länge sedan du gjorde något inlägg, hoppas allt är bra med er!
Kram