måndag 7 februari 2011

Värt den långa väntan...Vattnade och pratade lite med blommorna i köksfönstret här om dagen. Det är säkert 15 år sedan jag tog jag ett skott från en av mammas blommor, en glasörtskaktus. Nu när dagarna blivit allt ljusare och längre, har den fått ny fart igen. Trodde först det var nåt skräp men VAD NU!?! Den blommar ju!! Min har aldrig blommat tidigare, har aldrig sett en glasörtskaktus blomma heller. Små, små gula blommor.

Tänk vad glad man kan bli av små pytteblommor... en liten försmak av våren! :)

Den lille pojken växer så det knakar, redan 5 månader gammal igår och lärde sig sitta själv idag!

10 kommentarer:

Mia sa...

Jag som trodde det bara var en grön planta, så kul med en blomma, den ser ut att kunna slå ut till en skönhet också. Tänk att vänta så lång tid, nog är vårvärmen rätt runt hörnen nu :)

LindaLunda sa...

Den har sååå söta blommor!!!!!!

Merja sa...

Kul! 15år är en lång väntan;) Det var en ny bekantskap för mig.
En ny värld öppnar sig för lillkillen nu, när han kan blicka ut över omgivningarna en bit över marken:)
Ha det gott!

Galtholmen sa...

Visst blir man nästan barnsligt förtjust när man hittar små blommor på oväntat håll:) Min glädje är för tillfället ett penséskott som följde med en av mina pelargoner i höstas. Den har hållit sig vid liv hela vintern, o nu upptäckte jag till min stora förvåning o glädje att där är blomskott som snart, snart slår ut:)))
Kram till dig o lillen
Ulrika

Anonym sa...

Härligt med lite försmak av våren! Och vilken duktig kille som kan sitta själv, spännande med nytt perspektiv på livet!

Kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Den var det lång väntetid på, men så kul att den blommar.
Grattis till Lillemans 5-månaders dag.
Ha det gott:)

Anja sa...

Så klart du blir glad! Själv har jag haft en "hängkaktus" (vet inte vad den heter men den får lååååånga blader som hänger över hela köksfönstret)i åratal utan blomning. Skulle jag någonsin få den att blomma skulle jag bli överförtjust! Blomfönstret är ju förvår åt oss stackare i Norden!/Anja

Christin sa...

Hejsan!
En sån kaktus har vi också haft i vår ägo många år....ja, jag säger vi för jag köpte den när min dotter var 3 år så vi kallade den hennes. Jag har hört att den heter tännstickskaktus. Min blommade varje år i ca 15år. Knepet är att den ska ha ytterst lite vatten på vintern. Stå kyligt men ljust, precis som bladkaktus. Den finns visst i en vit variant också.
Tyvärr fick jag för två år sen massor av lus på mina fuxior som gick över på även denna. Gjorde allt i min makt men den gick inte att rädda. Det går möjligen inte att kunna få köpa skott av dig? Har aldrig sett någon annan ha denna vackra blomma!
christin_hermansson@hotmail.com

PeterDeleter sa...

Tjena

Trevligt! Men du skriver en försmak av våren... Nu på morgonen känns det inte så precis :-) Tur du är hemma med lillen för ta sig till jobbet är ingen lätt uppgift idag.

Ninnis sa...

Den blomman var värd att vänta på...men vårkänslorna har inte infunnit sig hos mig uppe i Piteå...brrr - 28 i skrivande stund.

Kram Anneli