tisdag 15 februari 2011

Kaos vid matbordet...

Har fått ännu en hobby... att spana på rådjur. Hittade sidan med Peters holkkamera i våras, där vi var många som satt och följde "Sofia" och hennes lilla "Lovisa", som till slut flög ut ur holken. Under vintern har sändningen flyttat ut ur holken mot matplatsen där Peter matar rådjuren med renfor, rabbitfor och äppelklyftor. Hoppas kunna följa rådjuren ett tag till innan kameran flyttar in i holken igen, för visst är de söta att se på när de håller sig någon annanstans än i min trädgård. Dessa rådjur befinner sig på andra sidan stan, för hon mig dukas det inte fram någon mat (hit kommer de utan inbjudan och besöker trädgården ändå så fort det börjar sticka fram lite grönt).

Satt och kikade på websändningen igen idag... Runt halv sex på kvällen idag dök den första upp. Sen dröjde det inte länge innan det var rena kaoset runt matbordet. Inte mindre än sex rådjur kivades om maten samtidigt. Passade på att spara några bilder från kaoset... :)Ja, rådjur är söta att titta på så länge de inte är hos mig. Vill ni också kika på de små liven live så kika in hos Peter, klicka på någon av bilderna så hittar ni dit! Finns en trevlig chatt där också för den som är pratsugen. :)

Frösådd...

Snart är det dags för årets första frön att petas ner i jorden. Tog in en stelfrusen jordsäck på tining idag. Får se, kanske blir det sådd redan imorgon. Chili och paprika blir nog de första fröerna som petas ner.

Tjingeling tills vi ses igen!

7 kommentarer:

Laila sa...

Rådjur, nej tack!
Ska du så redan? Vilka sorter sår du nu? Förra året sådde jag bl.a. chili i slutet av februari och kunde konstatera att det var lite för tidigt, det var lite kris innan jag fick ut dem. Men Fagerdala har nog ett bistrare klimat än du har. Allt i dalen är ett par veckor senare än bara några kilometer bort.
Ha det gott!/Laila

Linda V sa...

Jag har många gånger funderat på att smyga till andra sidan skogen och sätta massvis av tulpanlökar och rosor med smaskiga knoppar, så kanske rådjuren håller sig borta från min trädgård! Lite dyrt... kanske räcker med billigare mat, vad ger ni till dem?! :-)

PeterDeleter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
PeterDeleter sa...

Jösses, vilka fina bilder du fick med "print screen". Jag och många med mig tackar att du förevigade ögonblicket.

Fridens tre liljor och se till att lilla Kevin har det gott. Som jag sa tidigare brukar dom få lite feber av sprutor.

Hälsa guben också. Nej, nu ska jag krama kudden med katten (den röda katten som varit ilite/mycket sjuk).

Linda Lunda sa...

Behåll du dem är du snäll!
Här är de inte välkomna!

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja rådjur är fina att titta på, men jag skulle nog inte heller mata dom i min trädgård om jag hade någon.
Ja det är ont om tid här också så jag förstår mer än väl att du inte hinner blogga.
Jag har satt penseer och vildpelargons fröerna jag fick av dig.
Ha det gott och krama lilleman:)

Annika Christensen sa...

Jo du är söta på avstånd.
Här har de ätit på min fina benved.
Attans säger jag.
Ha en skön helg
Annika