onsdag 16 juni 2010

2 år har gått...

Ojoj, vart tar tiden vägen? Redan har det gått två år sedan vi flyttade in i huset. Ville överraska sambon och fira det med lite gott från trädgården. Passande nog hittade jag här om dagen ett fantastiskt recept på en enkel och supergod rabarberkaka hos Tidsmästarinnan. Den gjorde succé här hemma.


Serverad med vaniljsås i söta Green Gate skålar från min favoritbutik. Förutom allt fint som finns i butiken så är dessutom butiksinnehavaren Lina hur trevlig som helst. :)

Rabarberkaka
Recptet är så enkelt att jag nästan lagt det på minnet redan men för enkelhetens skull så lånar jag receptet som det är så att fler kan njuta av denna goda och otroligt enkla kaka.


Även hjärtformen har jag köpt hos C'est la vie Home.

2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
3 stjälkar färsk rabarber
pärlsocker
50 g smör

Vispa ägg och socker, tillsätt mjöl. Häll smeten över ca tre rabarberstjälkar i tvåcentimetersbitar, i en smord och bröad form (jag gjorde som Susanne och bröade med kokos, det blir saftigare). Häll 1 dl pärlsocker över (tyckte det såg ut att bli jättemycket så jag tog lite mindre).
Grädda i ugn, 175 grader, ca 35-40 minuter.
Hyvla över 50 g smör direkt när kakan kommer ur ugnen.

Tänk när hallonen är klara senare i sommar, då borde de fungera lika bra som fyllning istället för rabarber, eller kanske rent av en blandning av dem. Mums... :)

Vi har fått ungar...
Nää, lilleman är kvar och busar i magen men ute i trädgården händer det grejer. Vädret har varit ganska trist senaste veckan så jag har inte suttit ute och njutit så mycket men jag måste ändå hålla koll på våra små vänner från verandan. Vi har fått hackspettsungar i en av våra aspar (hoppas aspen dör av alla hackes hål, men den e väl bergis inte så lätt att ta död på). Jag har perfekt utsikt över hackes bo från verandan så jag spanar lite varje dag, tror inte det är många dagar kvar nu tills ungen/ungarna flyger ut.
Uppdatering kl 17.30: Det har varit knäpptyst i hackes hål hela dagen och varken mamma eller pappa har synts till så förmodligen har jag missat utflygningen, troligtvis i morse eller under förmiddagen. Hacke är troligtvis ute på nya äventyr! :)


Här är det matning på gång... (klickar man på bilden så ser man lite bättre)

Önskar att jag hade en webkamera där så vi kunde följa dem även inne i hålet, precis som jag nu länge gjort med lilla Lovisa (en liten webbis jag har följt under några veckor, som förmodligen kommer att lämna sin holk vilken dag som helst). Passa på att titta in hos henne innan hon flyger ut...

Busungen...
Ja, han busar vidare i magen och jag mår ungefär som tidigare. Har fått konstaterat att mitt bäcken förmodligen inte blir bättre heller den sista tiden men förhoppningsvis blir det inte heller ännu värre. Idag är det "bara" 84 dagar kvar till beräknad förlossning så vi kämpar vidare ett tag till.

Idag lyser solen här, hoppas den lyser på er också tills vi ses igen!

14 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Kul att få följa fågelungar på webben. Vi har haft två bon i år och ett till verkar vara på gång. Blåmesar och pilfinkar.....det är pilfinkar som är på gång i igen. Undrar om det är samma par ??Smarrig kaka. Måste nog testas nån dag.Lena/isis

Bea sa...

Grattis till två år med huset!
Visst är det kul med lite eget från trädgården och så passande med rabarberkaka. Det receptet måste jag pröva på. "Kopsar" det direkt - Tack!

Gulligt med fågelungar och trevligt att få följa familjelyckan i fågelvärlden på avstånd :)
Kramen / Bea

Anjas Hill sa...

Ja, tack Mia! Solen lyser på "oss" och det känns helt plötsligt som om det vore sommar på G...;))!

Vad mysigt att kunna kolla hackspettens familjeangelägenheter på så nära håll!

Den sista tiden av grav. brukar kännas som erlva svältår! Men! Se'n e'de'glömt!/Anja

Marie//Tekla Maräng sa...

Grattis till 2-årsdagen i huset.
Vilken härlig idé att följa fåglarnas liv med webbkamera.
Hacke får nog hacka väldigt ordentligt om den aspen ska dö.
Oj vad fort jag tycker tiden går är det bara 84 dagar kvar? ja vart tar tiden vägen?
Den där rabarber kakan ska jag prova redan till kvällen.
Kramar:))

Tidsmästarinnan sa...

Jaaa, rabarberkakan!! Härligt!

Vad kul med barn i fågelholken också, och så din lille busing i magen... tiden tickar på! Hoppas nu som du skriver att det inte blir värre med bäckenet. Stor kram till dig Mia!
Susanne

Galtholmen sa...

Åh, jag älskar allt som har med rabarber att göra... tack för nytt recept. Ser fantastiskt gott ut.

Här har vi oxå fågelungar lite här o där. Svalorna har byggt bo alldeles ovanför fönstret i v-rummet, o i holkarna runt om på gården, kvittrar o tjattrar det. Har inte sett något, bara hört.

Hoppas du kan njuta av din sista grav.tid. Det är ändå något speciellt, som inte är alla förunnat.
Kram
Ulrika

Unknown sa...

Mums, vilken god kaka det måste vara! Håller med om att hallon borde funka jättebra. Tack för supertips:)
Ha det gott,
Charlotta

Knatten sa...

Ja visst, webkamera hade väl varit kul. Och en extra för busungen med kanske så du får se vad han gör där inne=)). Skönt med nedräkning. Själv har jag (nästan) nedräkning tills barnen ska flytta hemifrån=0 iallafall den äldsta som är 21. Oj vad tiden går.
Skäms på dej att visa godsaker nu när det är dax för sängen. Tror jag tar en godisbit så länge.
Ha en fin helg. /Knatten

Njut i din trädgård sa...

tänk vad tiden går fort , bara 80 dagar kvar...

så spännande med bebisar i trädgården, det verkar så ballt med webkamera

Rabarberpaj - mums vad gott!

ha det gott!

Stina sa...

Hej gumman!
Jag kommer att skriva i den låsta bloggen under tiden jag har sommarlov från den andra.
Kram Stina

Anonym sa...

Tänk vad tiden går fort. Kakan ser verkligen smarrig ut. Tråkigt att du fortfarande mår så dåligt. Kämpigt! Sköt om dig! Kram Sofia

webmosterhelene sa...

Hallå där, vännen! Kikar in för att uppdatera mig lite och beundrar er trädgård. Ni verkar ha sååå mkt fint där! Och snart är ju bebisen här, vad FORT det går!! Hur mår du annars?

Kram
/Helene

Tea Lady sa...

Tack snälla du för hälsningen! Ja, det är nog en god idé att fly cyberrymden litet mer under sommaren så kommer man igen med nya krafter sen!

Kram

Lena

Blogger sa...

BlueHost is the best web-hosting company for any hosting plans you might require.