lördag 20 mars 2010

Vårsol och en liten buse...

Vårsol...
Minusgraderna har äntligen gett vika och en värmande vårsol hälsar på idag men undra om de är här för att stanna. De ger mig i alla fall lite hopp om att våren verkligen är på väg. Plusgrader och några droppar regn igår gjorde också vad de kunde på det tjocka snötäcket. Titt som tätt hör jag hur snön bara rasar av taket och sticker man ut huvudet så möts man av dropp, dropp, dropp och fågelkvitter. Det är verkligen härligt!


Lille kanin tittar också fram nu när snön börjar smälta bort...

Liten buse...
Så här frånvarande från bloggen som jag varit sista tiden vet jag inte om jag varit sedan jag startade men det finns en anledning. Jag har en ny liten kompis som busar med mig och totalt suger musten ur mig. Det finns en liten bild högst upp i högerspalten... :)
Nu har det gått såpass lång tid att jag vågar berätta, även om det fortfarande är långt kvar. Maten jag får i mig, kommer oftast bara upp igen och detta har pågått i snart fyra månader. Till råga på allt har också min rygg (bäcken) börjat bråka ordentligt så jag knappt kan varken stå eller gå. Förhoppningsvis blir detta bättre med tiden...

Mässbesök...

Ett litet besök på Rum & Trädgård 2010 fick jag till i år också. Visst var mässan mycket mer rymlig och parkeringskaoset från förra året ett minne blott men nä, Rum & Trädgård är ingen trädgårdsmässa. I år hade visserligen några av lökfirmorna från Holland hittat dit (handlar inget av dem ändå) men annars var det mest fröer och inredningsbutiker på mässan. Hade i alla fall trevligt sällskap av Mari, som fick stå ut med att inte gå så fort eftersom jag hade svårt att gå (förklaring längre ned i inlägget).


Fotade knappt alls på årets mässa men zinkkrukorna med vita krokusar är fotade på mässan. Den vita mårbackan och zinkbaljan den står i (höger bild) fick följa med hem, står här i vardagsrumsfönstret tillsammans med min favorithäst.

Bloggen...
Jag saknar bloggen och er goa som brukar titta in och är så ledsen för att jag inte orkar hälsa på er så mycket nu. Saknar också energin för att ta hand om mina sådder eller göra någonting annat. Just nu tar jag bara en dag i taget och hoppas att nästa dag blir bättre...

Jag är inte beredd att lägga ner bloggen utan hoppas att jag snart ska orka med lite tätare inlägg. Antar att det liksom förra året kommer att handla mer och mer om sådder och trädgård ju längre fram mot vår och sommar vi kommer men allt beror förstås på hur jag mår framöver.

Sköt om er tills vi ses igen!

22 kommentarer:

Knatten sa...

Å vad roligt med en liten buse. Fast nog kan det vara jobbigt i början när man inte mår så bra. Du ska se att gnistan kommer tillbaka så fort du känner dej piggare och det blir sommar o allt sånt. /Knatten

Gårdsromantik sa...

Ibland får man bara ta dan som den kommer - den lille busen är ju viktigast:-)

Kram Maud

Bea sa...

Grattis till lilla "Busen"! Några kan ha det jobbigt i början, men du skall se att det ordnar sig och skulle det dra ut på tiden får man tänka som så - du får ngt i gengäld så småningom. En lite baby som behöver dig och du/ni kan slösa er omtanke och kärlek på.
Lycka till och hoppas du får må bättre än du gjort hitintills!
Kram / Bea

SKOOGSTROLLET sa...

Åh, vad kul, det vill jag också ha, ja inte illamåendet förståss utan bebbe i magen.

Jag tänkte tidigare idag tanken om jag bara var tjock eller på tjocken. Det senare visar väl sig i så fall.

All lycka önskar jag er!

Compact Garden sa...

Vad härligt..ta hand om dej och ser fram emot när du har lust och orkar..Kram Anne

alegni sa...

ÅHHHH, mia, vilken underbar överraskning! jag er så glad för er skull! hoppas dock att du börjar må bättre så att du kan njuta av graviditeten fullt ut!
varma vårkramar från
ingela

Anonym sa...

Vad kul! Grattis! Då befinner vi oss i samma sits :) I slutet av April är det dags för oss. Sköt om dig och var rädd om dig. Kram Sofia

En amatörs trädgård sa...

Grattis till det lilla tillskottet. Alltid kul när det är på gång. Och jag tror ingen begär att du ska årka med allt. Vissa saker får släpa när något nytt är på gång eller att hälsan inte tillåter. Ha det bra och hoppas att det blir lättare ju längre tiden går. Kram

Unknown sa...

Grattis! Själv ska jag bli farmor i augusti =)
Sköt om dej! Sari

Galtholmen sa...

Ser man på, en liten ny varelse på väg. En vårknopp! Det var länge sedan jag befann mig i det tillståndet:-) Önskar dig verkligen all lycka. Det gör ont när knoppar brister... var det väl någon som sa en gång. Ta det lugnt och njut av tiden, blogga när du har lust. Jag lovar att stanna upp o läsa dina inlägg oavsett när dem kommer.
Stora kramar/
Ulrika

Marie//Tekla Maräng sa...

Grattis vad kul att höra att en liten buse är på väg.
ja det är bara att ta dagen som den kommer och tuffa på i en lugn takt.
Busen och Du är viktigast nu.
Klart man saknar dig på bloggen men allt har sin tid och vi finns ju kvar tills du orkar och har lust.

Håller med dig det är ingen trädgårdsmässa i Kista. Vilken himla tur att inte du och jag gick tillsammans på mässan för då hade jag säkert smittat ner dig för ack vad sjuk jag blev där bland montrarna.

Ja det verkar äntligen som att våren är på gång i dina och mina trakter. Har sett några få snödroppar och så är det så härligt att höra hur det droppar och rinner undan vatten...

Kramar till er båda eller rättare sagt tre:O)

Önskedrömmar i hvitt sa...

Go' kväll Mia!
Ett STOORT GRATTIS till lillbuset i magen! Den bästa anledningen till illamående ;)
Visst fick jag ditt mail,ledsen att jag inte har svarat dig .
Jag tror att Hannas ska öppna snart, vi kanske kan ses där:)
Sunes handelsträdgård ligger i Tungelsta, jag tror att den heter Tyresös handelsträdgård. Ring om du vill få telefonnumret.
Du skall väl gå på Nordiska trädgårdar?
När jag hade foglossning så höll jag mig på benen med hjälp av akupunktur, kanske värt att prova?
Stor kram från Maria

Tusenfröjd sa...

Vad härligt med en liten vårknopp! Jag har redan två små knoppar men kan ibland bli sugen på en liten knopp till! Lycka till.
Kul att du hittade till mig. Och visst, har vi många vårtecken här nere. All snön är ett snart ett minne blott endast några större grådaskiga snöhögar finns kvar lite här och där. Så hopp finns!
Ha det bäst!
Liv

hemma hos Bus sa...

Grattis kanske jag ska börja att skriva. Vad skoj att det kommer ännu en bus(e) i bloggvärlden, smile. Första tiden är avklarad nu kommer det att rulla på som bara den. Kan tänka mig att du längtar till hösten, eller hur?
Vilken söt liten harunge som tittar fram i vårsolen. Här har det också börjat att toktina men jag vill ha snön kvar några veckor till. Ajja bajja Fru Tö.
Visst var det ett mysigt bröllop, lite annorlunda men otroligt fint.

Kram till dig och ha en bra dag.

Lina ♥ C´est la vie sa...

Hej käraste vän, hoppas du mår fint trots lite värk här o var.
Kikar in o sänder en kram, Lina

Lina ♥ C´est la vie sa...

glömde ju säga att hela min backe är full av små gula blommor, vad heter de tror du?
kram kram

Tidsmästarinnan sa...

Hej Mia!
Vet du vad, nu blev jag så himla glad så jag ryser! Grattis till er båda två!!!
Ta hand om dig nu och bry dig inte om bloggen om orken fattas, vi finns ju kvar här :-)
Hurra hurra vad kul med en buse!

Stor kram!
Susanne

Lilla Vrån sa...

Grattis Mia!!
Så himla kul med en liten bebis.
Känner igen det där med illamåendet...som tur är får man ju en belöning i slutändan :)
Sköt om dig och lilla magen!
Kramar/Carina

Anjas Hill sa...

Det begriper varenda människa att du måste ha det väldigt jobbigt!
Så klart prioriterar du din hälsa nu när det är som viktigast!
Vi är så nöjda och glada om du orkar göra ett litet inlägg då och då så att vi vet att allt är OK!
Tids nog om ett decennium eller så;)))! hinner du kommentera oss;))!/Anja

Njut i din trädgård sa...

Hej Mia,

en minut i taget, ta hand om dig. Du är viktigast!

Anonym sa...

Åh, grattis!! Vad roligt!! Förstår så väl att du inte orkar och det är klart att du ska ta det i din takt. Hoppas du snart mår bättre!

Stor kram och trevlig helg!

Madame C sa...

Stort grattis! Klart du inte får lägga ner din fina blogg! Det finns ju massor här att läsa även om det inte kommer så mycket nytt ett tag;) Ha det gott och hoppas det snart blir bättre!
Charlotta