fredag 9 oktober 2009

En riktig latmask...

Är vad jag har varit idag. Har bara varit ledig en dag sen förra måndagen och är äntligen lite ledig idag och imorgon. Idag kände jag bara att kroppen sa, "NEJ, du ska inte göra någonting!" Så jag lydde helt enkelt order, nästan hela dagen...


New dawn blommar fortfarande, trots att jag flyttat runt den ett par gånger i sommar. Nu har den troligtvis fått sin permanenta boplats.

Har inte gjort någon nytta alls på hela dagen, bara suttit och kurat i soffan med lite trädgårds- och inredningstidningar. Ute var det så blåsigt och kallt att jag inte ens hade lust att gå ut, inte ens för att njuta av lite sol.


Höstastern blommar som allra intensivast nu. Passade på att klippa med mig ett par kvistar in också...

Tog mig till slut ändå ut en liten sväng för att fota lite och klippa lite kryddor som ska frysas eller torkas. Kryddsalvia, oregano och chokladmynta. Myntan ska jag torka och blanda med lavendel och dricka som te. Låter gott men har inte testat innan... :)Nu börjar japanska lönnarna verkligen få sina underbara röda höstfärger. På bilden högst upp till höger skymtar också mitt silverpäron som jag köpte på Plantagens rea förra veckan. :)

Hörrni, goa vänner och härliga inspirationskällor. Ha en jättemysig helg så ses vi snart igen!

18 kommentarer:

Marina sa...

Latmask kan du ju inte vara om du inte varit ledig på så länge! Klart du ska unna dig att vara ledig och bara göra det du känner för. Hoppas du får en fortsatt bra helg. Kram!

Mia sa...

Visst är det skönt att vara lat ibland... tänk att janpanska lönnar är lika vackra på hösten till trots för att många andra löv tar upp kampen om färgprakten. Ditt silverpäron matchade gott i färgen.

Bea sa...

Vet du... såna dagar behövs också! Nu när jag har städat undan och vintern får komma, tänker jag unna mig lata dagar ibland ;)
Vilken ljuvlig ros som spunnet socker! Ha en trevlig helg!
Kramen / Bea

NinaH sa...

Så´na dagar är väldigt hälsosamt att ta sig!!!;-)
Härliga bilder!

Annika sa...

Kronan är köpt på Amaryllis här i karlskoga. En toppenaffär :)
Fast jag såg den på en nätbutik med, men kommer inte ihåg nu vilken det var, men jag hojtar till i så fall :)
Trevlig helg, kram

Lotta 8`) sa...

Jo, det är klokt gjort, att vila när kroppen är trött, har gjort samma sak idag - bara lullat runt därute och andats. Ha en himla härlig helg du med :)

Lotta 8`) sa...

Jag igen - vad vacker den flikbladiga lönnen är! Jag köpte en liten planta i våras och jag hoppas den blir stor och stark och vacker som din :)

Carol sa...

What enchanting light in your beautiful photos Mia! I love the rose with the tiny bud and the asters with the light behind the the red of your J. maple with the gray... stunning. Carol

Annika Christensen sa...

Ohh vad fint du visar! Vilken stämming! Jag gillar verkligen hösten må jag säga.
Fina alunrot.. vad sjutton heter de?? står still i huvudet ! Vackert under trädet vad de än heter.
Ha en skön helg själv
Annika

Skoogstrollet sa...

Du är ingen latmask! Du var banne mig väl värd den vilan. Kroppen behöver vilan lika väl som arbetet för att må bra, så en härlig slappardag låter som en bättre benämning.

Hemma på Landet sa...

Så underbara bilder.
Det är bra för kroppen att få vara latmask ibland.:-) Kram

alegni sa...

du är nog allt annat än en latmask! lite ledig tid behöver vem som helst, men jag tror du unnar dig mindre än de flesta jag "känner"! med en sån trädgård kan man nog inte ligga på latsidan alltför ofta.
helt ljuuuuvlig färg på astrarna. ja, på rosen med!
ha en mysig lördagskväll!
kram
ingela

'Gumman' sa...

Härliga sprakande höstfärger.
Lata dagar är bra för själen.
Tänk vad mycket man hinner se och upptäcka när man tillåter sig ro och stillhet.
Ha en skön söndag.
Ann.

Anja sa...

Vilka vackra bilder! /Anja

Moa sa...

Man ska lyssna på sin kropp så du gjorde alldeles rätt.. =) mysigt att bara vara ibland och inte göra något. Härliga bilder på de japanska lönnarna.. så himla vackra.. Ha det gott.. Moa

Lantliv sa...

Åh vilken skön dag....skulle vilja ha en egen dag snart...en tyst egen dag.
Du chokladmynta thet blev jätte mumsigt....la i lite vanligt earl grey med...men myntan slog fint igenom...slog upp så där fräscht i näsan...
Ha det gott,
kram Anne-Lee

Hannele sa...

En soffdag med god läsnig är skönt ibland,
kram.

Tidsmästarinnan sa...

Halloj Mia - men har du blivit med silverpäron, ååå, det vill jag också ha! Så himla fina... På rea dessutom, kan det bli bättre :-)
Bilderna med de japanska lönnarna var ju helt sagolikt fina.
Ta hand om dig!
Kram
Susanne