tisdag 8 september 2009

Höst med sensommarvärme...



Datorstrul och lite för lite tid...
Jahopp, då börjar även min dator må lite halvtaskigt (den e ju hela 2 år gammal), vilket gjort att jag knappt orkat lägga in några bilder eller blogga. Det går såååå lååååångsamt allting. Jag jobbar på för fullt med att försöka rensa den, göra backup (vilket jag gör då och då) osv. Ska fixa lite första hjälpen på den på fredag så blir den förhoppningsvis piggare igen.


Höstkrukor har jag fått ihop några, för att lysa upp i mörkare tider...

Trots att dagarna varit ganska varma så känns det verkligen att hösten är på gång. Även om termometern visa höga temperaturer så är det nåt annat med luften, den känns liksom kall ändå. Perfekt väder att jobba i trädgården, om man hade lite mer tid. Mörkret faller allt snabbare också, det gör ju att det är nästan mörkt redan när jag kommer hem från jobbet...


Astillbe och kärleksört blommar fint nu...


En vacker fullmåne har vi fått njuta av senaste dagarna...


Nä, som ni säkert redan känt så är jag inte någon höstmänniska även om jag försöker hålla humöret uppe. Jag försöker peta i mig så mycket jag kan av de godsaker trädgården och uterummet bjuder på, som tomatsalladen med lök och basilika här intill. Jag blir ändå hängig och trött, tappar lusten för att hitta på något och bara är. Lutar lite åt en bloggpaus tills lusten och tiden är tillbaka igen.

Ha en fortsatt fin vecka så ses vi igen framöver!

14 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Det är lite små jobbigt när man inte är riktigt på topp. Hoppas det "rinner av dig" kvickt! Ett hett tips - unna dig färskpressad apelsin juice i ditt finaste vinglas någon gång under dagen och en kiwi mitt på dagen! Jag säger inte att det gör underverk, men piggare brukar jag bli. Kram på dig

Anjas Hill sa...

Hösten är en jobbig tid för många och kanske skall man "unna" sig att inte vara på topp då om det känns motigt! Det finns något skönt i att låta saker ha sin gång - rätt som det är kommer energin tillbaka och då jäklar...;))!
Ha det så gott! /Anja

Sanna sa...

Du tar SÅ vackra bilder!
Vår dator går också otroligt långsamt! Inga direkta problem med att ladda upp bilder, men allt annat, att ha uppe fler sidor samtidigt går inte, då funkar ingenting!
Hoppas det blir en fortsatt skön höst och att allt inte regnar bort! Ha det bra!

Marina sa...

Så fint du gjort!

Erika sa...

Datorer kan verkligen göra ens liv pissigt. Hoppas du hittar något med hösten som piggar upp dig lite!

alegni sa...

jag är ingen höstmänniska heller, men det är bara att bita ihop o låtsas som ingenting... vilken tur att vi i alla fall kan njuta av trädgårdens frukter den här årstiden.
kram
ingela

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hejhej, hösten tycker jag om, men datorstrul däremot gör mig desperat. Min började insjukna, locket bröts nästan av och det gällde att rädda vad räddas kan.
Nu köpte jag en fräck ny Laptop och ska sätta upp den.
Tror att alla tar det lite lugnare med bloggandet numera, vädret ska utnyttjas innan rusket börjar.
Kram, Petra

Anns Gröna sa...

Hej Mia!
Kul att man kan "kicka" någon! Blev själv så inspirerad av dina ljuvliga bilder att jag for ut och gjorde några höstplanteringar till entrén.
Det är jätteenkelt att torka tomaterna. Upptäckte att vår nya ugn har ett tork-läge men det går säkert precis lika bra i utan detta. Skar tomaterna i lagom tjocka skivor (inte för tjocka tar ganska lång tid) och la dem på bakplåtspapper. In i ugnen 50 grader, det tog nog drygt 12 timmar innan de var helt torra. Man kan ju klart torka dem i rumsvärme också.
Lycka till!
Kram
Ann

Anjas Hill sa...

Hej igen Mia!

Måste bara lämna mina komplimanger över den otroligt fina headern och även vackra bilder i hela inlägget - det glömde jag nog när jag lämnade den första kommentaren!/Anja

Gummans Trädgård sa...

Mia, vilka underbara sensommarbilder (långt ord) du är kanonbra på att fota.
Hösten kan du glömma snart är det vår igen.
Tillåt dig att njuta av det lilla.
Ha en skön helg.
Ann.

Annika Christensen sa...

Visst är det underbara dagar?
Jag njuter verkligen nu när jag är ledig lite mera.
VAd mycket fint du visar.
ha en skön vecka
Annika

Hjärtat Mitt sa...

Det känns verkligen i luften att hösten är på gång. Det märks inte minst på nätterna, då det är riktigt kallt emellanåt.
Jag gillar visserligen hösten, men råkar alltid ut för en mental nedgång när det börjar mörkna ute.
Hoppas att det löser sig med din dator, för det är verkligen jättejobbigt när det bara segar.
Ha en bra vecka!
Kram Mari

Växthusmadam sa...

Vilka härliga månbilder du visar!
Växthusmadam

Moa sa...

Gillar ditt gräs i krukorna.. det är höstkänning även om solen lyser och förvillar oss dagtid.. kan vara lite nedslående men jag försöker att njuta så mycket som bara går.. Ha det gott och njut.. =)Moa